Εκλογή – «θρίλερ» στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, το κλίμα και η αγωνία των επιτελείων

159

Άνετο προβάδισμα στον Κασσελάκη δίνουν όσοι λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή – Στις 8 μονάδες η διαφορά του με την Αχτσιόγλου

Εκπλήξεις και ανατροπές κρύβουν τα τελευταία μέτρα της εκλογικήςδιαδικασίας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega έδωσε χθες άνετο προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη με βάση τις απαντήσεις όσων δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, με την Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο, να διατηρεί την πρωτιά στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η ΈφηΑχτσιόγλου ακολουθεί με ποσοστό 31%. Και έπονται με ποσοστό 13% ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος και 3% ο ΝίκοςΠαππάς και ο ΣτέφανοςΤζουμάκας αντίστοιχα. Επιπλέον, κ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%, ενώ το 8% αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο. Από πλευράς της, η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να διατηρεί την «παράσταση νίκης», γεγονός που ερμηνεύεται από το ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη προέκυψε το τελευταίο 20ήμερο.Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου έχει τις περισσότερες θετικές γνώμες, δηλαδή 66% έναντι 62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26% του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, ο 35χρονος προηγείται με μεγάλη διαφορά (14 και 11 μονάδων αντίστοιχα) στα κρίσιμα ερωτήματα «ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ» και «ποιος να κερδίσει στο μέλλον τον ΚυριάκοΜητσοτάκη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr