Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνεται το νοσοκομείο – Τρίτη νύχτα αγωνίας με απομάκρυνση κατοίκων και κόσμο στις πλατείες

910

Πρώτα απομακρύνθηκαν 12 νεογνά, ένα εκ των οποίων διασωληνωμένο – 130-150 ασθενείς στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ – Έφυγαν με ίδια μέσα όσοι μπορούσαν να πάρουν εξιτήριο – Σε ετοιμότητα ο στρατός και πλοίο στο λιμάνι

Τρίτη νύχτα αγωνίας στην Αλεξανδρούπολη, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, αναγκάζοντας τις αρμόδιες αρχές να εκκινήσουν, περί τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο υπάρχουν 130-150 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των νεογνών και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Βάσει του σχεδίου, θα γίνουν διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο.

Η εκκένωση γίνεται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και συνοδεία γιατρών. 11 νεογνά διακομίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ένα διασωληνωμένο νεογνό στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν ως προπομπούς οχήματα της ΕΛΑΣ.

Οι ενήλικες ασθενείς θα μεταφερθούν, κατά πληροφορίες, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Νωρίτερα, κλήθηκαν και παρέλαβαν με ΙΧ οι συγγενείς τους, όσους ασθενείς μπορούσαν να λάβουν εξιτήριο.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από drone:

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr