Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Με διάσπαρτες εστίες μάχονται οι πυροσβέστες – Αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους

77

Τι λέει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στο protothema.gr – Καήκαν σπίτια, εκκλήσια και αυτοκίνητο

Με νέες εστίες να «ξεπηδούν» συνεχώς στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αέρας φυσάει με την ίδια ένταση συγκριτικά με χθες, ενώ το βράδυ παρατηρήθηκε μικρή βελτίωση για αυτό και κατέστη δυνατό να περιοριστεί η φωτιά σε κάποιες εστίες. Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλος αριθμός των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ επιχειρούν από αέρος 15 μέσα, μεταξύ των οποίων 5 ελικόπτερα και ένα πετζετέλ.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης από τους οποίους ζητείται προσοχή για τους καπνούς που κατευθύνονται στην περιοχή με την προτροπή να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί έως τώρα αφορούν σε τουλάχιστον 4 σπίτια, 1 αυτοκίνητο και μια εκκλησία. Περιμετρικά έχει κάποιες ζημιές και ένα μοναστήρι. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική.

Η μεγάλη μάχη στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη δίνεται για δεύτερο 24ωρο ανάμεσα στον οικισμό Λουτρό και τον οικισμό Λουτρά Τραϊανούπολης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, η κατάσταση στη δυτική άκρη του μετώπου προς Αγνάντια αλλά και νότια προς Νίψα είναι «λίγο πιο ελεγχόμενη». Ωστόσο, όπως τόνισε, «η πυρκαγία δεν θα είναι εύκολη, είναι τροφοδοτούμενη από τον αέρα. Ο αέρας είναι ο μεγάλος εχθρός των πυροσβεστών».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr