Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας και υποψήφιος με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο» Χρήστος Γαρβάς μιλάει στην «Πρώτη»

67

«Για να πάμε μπροστά πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις»

Την ανάγκη να ενωθούν δυνάμεις προκειμένου ο δήμος του Πύργου να αλλάξει σελίδα, επεσήμανε μιλώντας στην «Πρώτη» ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας και υποψήφιος με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο» του Π. Αντωνακόπουλου, Χρήστος Γαβράς. Ο Χρ. Γαβράς αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος αλλά και στο «αύριο» του δήμου.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα σας με την παράταξη που εν ενεργεία Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. Θα θέλατε να μας πείτε τι σας οδήγησε στο να είστε υποψήφιος στο δήμο Πύργου;

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πολύ την απόφασή σου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Αντωνακόπουλο. Είναι γνωστή η αγάπη μου για τον τόπο μου. Τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά για πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αθήνα ωστόσο η αγάπη μου για τον τόπο μου με οδήγησε στο να επιστρέψω πίσω. Η επιστροφή όμως δεν θα μπορούσε να μη συνδυάζεται και με το κομμάτι της προσφοράς καθώς θεωρώ ότι κοινός μας στόχος οφείλει να είναι το να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ με την παράταξη του εν ενεργεία Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακοπούλου καθώς διαπίστωσα ότι μεθοδικά έχει εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου όχι απλά να επιλύσει προβλήματα τα οποία χρόνιζαν στον τόπο μας, αλλά και για να προσφέρει εκείνο το κάτι παραπάνω το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη.Ο δήμαρχος Πύργου είχε διατελέσει βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ. Εσείς από την άλλη ήσασταν πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας. Θεωρείται ότι η «κομματική ταυτότητα» ταιριάζει στην τοπική αυτοδιοίκηση;


Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού έχει ανάγκη από ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο τους. Δεν μπορούμε λοιπόν να φοράμε παρωπίδες γιατί αυτές μας οδηγούν σε λάθος κατευθύνσεις. Εξάλλου ακόμα και ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο ανήκω, αυτή τη στιγμή έχει ανθρώπους που δεν ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον χώρο της δεξιάς με την έννοια που υπήρχε στο παρελθόν. Αντίθετα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ένα ευρύ άνοιγμα έχει καλέσει επανειλημμένα όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να συστρατευτούν για το καλό των πολιτών. Για να πάμε μπροστά πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, σε όλα τα επίπεδα.


Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το σημαντικότερο ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η επόμενη δημοτική αρχή του Πύργου προκειμένου ο τόπος να αλλάξει εικόνα;


Από πλευράς κεντρικής κυβέρνησης έχει ήδη αρχίζει και υλοποιείται οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου που ουσιαστικά θα άρει την απομόνωση της πρωτεύουσας του νόμου. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί. Υπάρχουν μία σειρά από ζητήματα στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε ως δημοτική αρχή προκειμένου ο δήμος μας να αναπτυχθεί ισόρροπα. Πρώτον είναι το ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων που πρέπει να ιδρυθούν στην Ηλεία κάτι όμως το οποίο χρειάζεται υποδομές και σχέδιο για να το πετύχουμε. Το ίδιο μπορώ να πω ότι ισχύει και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Δεν είναι μόνο η κρουαζιέρα και ο λιμένας του Κατακόλου στον οποίο οφείλουμε να επενδύσουμε και με σύνεση να δούμε πώς το επίνειο του Πύργου μπορεί να γίνει πιο ελκυστικό. Είναι και ο πολιτισμός μας στον οποίο οφείλουμε να επενδύσουμε, το παραλιακό μέτωπο αλλά και περιοχές οι οποίες μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν είχαν αναδειχθεί. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια δημιουργίας καταδυτικού πάρκου και ανάδειξης του Ποντικόκαστρου στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα υπάρχουν και μία σειρά από μνημεία όπως η Μονή Ασκητή στο Γούμερο που οφείλουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας να αναδείξουμε. Η ιστορία της πόλης του Πύργου θα στεγαστεί σε ένα εξαιρετικό κτίριο εκείνο της Τράπεζας της Ελλάδας πού βρίσκεται δίπλα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, γεγονός που προσωπικά θεωρώ εξίσου σημαντικό. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνω αρκεί να υπάρχει η θέληση και ο σχεδιασμός προκειμένου να πάμε την περιοχή μας ένα βήμα παρακάτω.Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους δημότες του Πύργου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου;


Οι πολίτες έχουν μνήμη και αυτός είναι ο λόγος που τους καλώ να επιλέξουν τόσο τον επόμενο δήμαρχο Πύργου όσο και τους εκπροσώπους τους στο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό γνώμονα το ποιος πραγματικά μπορεί να πάει τον Δήμο Πύργου πιο ψηλά. Ποιος είναι αυτός δηλαδή που θα μπορέσει να υλοποιήσει έργο προς όφελος των ίδιων των πολιτών. Στο διάστημα που η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Αντωνακοπούλου ανέλαβε τα ηνία του δήμου όλοι γνωρίζουν ότι υπήρξε μία μεγάλη περίοδος που ελάχιστα μπορούσαν να γίνουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά, ήδη έχουν γίνει πολλά και θεωρώ ότι ενώνοντας δυνάμεις, μπορούμε όλοι να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

RASTER

Who is who

Γνήσιος Πυργιώτης με πραγματική αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε με κοινωνικές επαγγελματικές και πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο Χρήστος Γαβράς είναι απόφοιτος Νοσηλευτικής και σήμερα εργάζεται ως Διοικητικός Υπάλληλος σε Α.Ε. Μονάδων Υγείας. Παράλληλα το έντονο ενδιαφέρον του για διαρκή γνώση τον έφερε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) όπου φοιτά στο «Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών».

Έχει συμβάλλει αισθητά με πλούσια δράση και για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου υπηρετώντας σε νευραλγικές θέσεις καθώς υπήρξε Πρόεδρος Νέων Επιχειρηματιών Ν. Ηλείας Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας και Οικονομικός Επόπτης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.