Αποζημιώσεις ή τρακτέρ στους δρόμους!

114

Αποφάσισαν τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας

*Στην ειδική σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Είτε κανονικές αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον καύσωνα στα αγροτικά προϊόντα, είτε τρακτέρ στους δρόμους, αποφάσισαν τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στην ειδική σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Οι αγρότες επιβεβαίωσαν τις μεγάλες ζημιές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού, σε αμπέλια, σταφίδες, ελιές και κηπευτικά. Ζημιές που σε περιπτώσεις αγγίζουν ακόμα και το 100%.

Όπως δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος: «Περιμένουμε από τον ΕΛΓΑ, στον οποίο θα κάνουμε επίσκεψη και στην Πάτρα και στην Αθήνα, την επιβεβαίωση των πραγματικών ζημιών για την αποζημίωση των παραγωγών. Σε διαφορετική περίπτωση το φθινόπωρο τα τρακτέρ θα είναι στους δρόμους. Γιατί ο κόσμος έχει πάθει μεγάλες ζημιές. Σε αμπέλια και σταφίδες που έχουν χτυπηθεί κυρίως οι ζημιές φτάνουν μέχρι και το 100%! Οι ελιές είχαν πρόβλημα με την ανθοφορία, ενώ και η βιομηχανική τομάτα έχει πρόβλημα. Μάλιστα, Ο κόσμος αγανακτεί γιατί έχει τιμή 1,5 ευρώ το κιλό και ο ΕΛΓΑ την αποζημιώνει με 0,70, ούτε στο μισό δηλαδή.

Μ. Δημητρόπουλος

Πλήρωσε 1,25 ευρώ στην κορινθιακή σταφίδα η Ο.Μ. Αμαλιάδας

Στο μεταξύ, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας ολοκληρώνει τις πληρωμές του 2022 για την κορινθιακή σταφίδα με τιμή 1,25. «Εξοφλήσαμε όλο τον κόσμο με 1,25 ευρώ. Θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε σταφίδες ξανά. Θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Οι παραγωγοί να επικοινωνήσουμε την ομάδα και να δηλώσουν την αναμενόμενη παραγωγή και την αναμενόμενη ποιότητα και να ξέρετε πως φέτος θα πετύχουμε τις καλύτερες τιμές», τόνισε ο Χρήστος Βαλιανάτος.