Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡουμπίνη Αλεξοπούλου: Παράδειγμα προς μίμηση

Ρουμπίνη Αλεξοπούλου: Παράδειγμα προς μίμηση

*Τιμήθηκε η σύζυγος του Ιωάννη Αλεξίου Αλεξόπουλου

  για τη δωρεά της οικογένειας στο Νοσοκομείο Πύργου

Σε μία σεμνή και άκρως συγκινητική τελετή βραβεύθηκε χθες το μεσημέρι η Ρουμπίνη Αλεξοπούλου, σύζυγος του Ιωάννη Αλεξίου Αλεξόπουλου, μεγάλου δωρητή του Νοσοκομείου Πύργου.

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο της Ν.Μ. Πύργου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου, του Διοικητή του Γ/Ν Ηλείας κ. Σπύρου Πολίτη, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, της Βουλευτού Ηλείας Διονυσίας Αυγερινοπούλου και σύσσωμου του προσωπικού της Ν.Μ. Πύργου.

Η κα Ρουμπίνη Αλεξοπούλου και ο αείμνηστος σύζυγός της Ιωάννης, με καταγωγή από τον Καλαθά Πηνειάς, δώρισαν στο Νοσοκομείο Πύργου το πολύ σημαντικό ποσό των  600.000 ευρώ.

Σπ. Πολίτης: «Παράδειγμα για όλους μας»

Όπως τόνισε ο Διοικητής του Γ/Ν Ηλείας κ. Σπύρος Πολίτης: «Η κυρία Αλεξοπούλου και ο αείμνηστος σύζυγός της Γιάννης Αλεξόπουλο, ο οποίος ήταν από τον Καλαθά Πηνειάς, όταν έφυγαν για την Αυστραλία είχαν βάλει ένα στόχο: να αφήσουν ένα καταπίστευμα στον τόπο τους. Η επιλογή τους ήταν να αφήσουν την δωρεά στο Νοσοκομείο μας. Ένα Νοσοκομείο που έχει μια μακρά παράδοση δωρητών την οποία συνεχίζει η οικογένεια Αλεξόπουλου, διαμέσου της κυρίας Ρουμπίνης και του αείμνηστου συζύγου της Γιάννη. Είναι πολύ μεγάλη η αλλαγή που επήλθε με αυτή τη δωρεά, γιατί άλλαξε όλος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός. Ουσιαστικά όλα τα κρεβάτια του Νοσοκομείου και τα συμπαρομαρτούντα τους άλλαξαν. Και στα επείγοντα αλλάξαμε επίσης τα κρεβάτια της βραχείας νοσηλείας. Ταυτόχρονα με τη δωρεά των κρεβατιών υπήρξε και ένα μέρος που διατέθηκε σε φορεία, αλλά και σε κάποια μηχανήματα στο ακτινολογικό. Γενικά δεν είναι οι λεπτομέρειες της δωρεάς, ούτε το ύψος της δωρεάς, είναι το πώς κάποιοι άνθρωποι έχουν φύγει χιλιάδες χιλιόμετρα από τον τόπο τους, τον θυμούνται και έχουν βάλει στόχο να τον βοηθήσουν. Ένα μέρος από αυτά κατάφερα να βγάλω στη ζωή μου θα τα αφήσω πίσω μου, στον τόπο μου. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Για το λίγο, το ελάχιστο, που μπορεί να αφήσει ο καθένας. Εμείς θα έρθουμε εδώ, οι πατεράδες μας, οι μανάδες μας, τα παιδιά μας. Να μάθουμε να αγαπάμε το Νοσοκομείο μας.

Πρόταση Δημάρχου Πύργου να ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης η κα. Ρουμπίνη Αλεξοπούλου

 Δημόσια ανακοίνωση-πρόταση να ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης του Δήμου Πύργου, η Ρουμπίνη Αλεξοπούλου έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην εκδήλωση προς τιμήν της που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου.

Η κα. Ρουμπίνη Αλεξοπούλου, σύζυγος του μέγα δωρητή Ιωάννη Αλεξίου Αλεξόπουλου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε μια εκδήλωση όπου το μεγαλείο της ψυχής περίσσευε. Ο εκλιπών σύζυγός της και η ίδια, ακολουθώντας την επιθυμία του, δώρισαν το σημαντικό ποσό των 600.000 ευρώ για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Πύργου.

 – Ο κ. Αντωνακόπουλος, προσκεκλημένος στην εκδήλωση, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, να συνομιλήσει και να ευχαριστήσει την κα. Αλεξοπούλου για την θεάρεστη αυτή πράξη της. Ανακοίνωσε παρουσία όλων των παρευρισκόμενων την πρότασή του, που θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως: «Όποια και να είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τέτοιες δωρεές είναι πάντα σημαντικές και πρέπει να τιμούμε αυτά τα πρόσωπα. Την καλή πράξη πρέπει να την προβάλλουμε!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ