Μεγάλη πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

2087

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:00

Στην προσαγωγή 2 υπόπτων για απόπειρα εμπρησμού στην Αρχαία Ολυμπία προχωρούν οι Αρχές αυτήν την ώρα- Στις περιοχές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μαίνονται οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι σε Παλαιόβαρβασαινα και Αρχαία Ολυμπία. Στο μέτωπο της Παλαιόβαρβασαινας η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ συνεχίζουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα. Το μέτωπο στην αρχαία Ολυμπία είναι αυτό που έχουν ρίξει τώρα το περισσότερο βάρος οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής υπηρεσίας το οποίο μαίνεται ενώ ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Λίγο μετά τις 14:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία. Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Eπιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.