Αυτοί είναι οι ήρωες πιλότοι του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο

2787

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πτώση Αεροσκάφους CL-215

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος που έδινε μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου στην Εύβοια, κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης σε χαράδρα.

Το Canadair CL-215 από τη νέα Αγχίαλο Βόλου, με δύο χειριστές, επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στο χωριό Πλατανιστός, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε σε χαράδρα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων του canadair, ωστόσο στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με θάρρος και αυτοθυσία, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς (36 ετών) και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης 26 ετών επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Κάρυστο.

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς


Ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης

newsbrerak.gr