Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔυτική Ελλάδα: Στην κατηγορία συναγερμού, κινδύνου 5 σήμερα η Ηλεία

Δυτική Ελλάδα: Στην κατηγορία συναγερμού, κινδύνου 5 σήμερα η Ηλεία

Στην κατηγορία συναγερμού, κινδύνου 5 σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας

Σε κατάσταση συναγερμού, στην κατηγορία 5 κινδύνου πυρκαγιάς, τίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Είμαστε σε συναγερμό, σε ετοιμότητα, γιατί οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες μας ανησυχούν, ζητάμε όλοι να συμβάλουν με την υπεύθυνη στάση τους στην αποφυγή εργασιών, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο που θα δημιουργήσουν εστίες επικίνδυνες για εκδήλωση επικίνδυνων πυρκαγιών. Η ξηρασία και η επικίνδυνη πρωτοφανής άνοδος της θερμοκρασίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο μίγμα» ανέφερε στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος το Σάββατο 22/7 επισκέφτηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής (ΠΕΚΕ).

«Βρέθηκα με τον στρατηγό Νίκο Ρουμελιώτη, τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας, Νίκο Γυφτάκη, στο ΠΕΚΕ, με σκοπό την ενδυνάμωση όλων αυτών των ένστολων που έχουν το επιχειρησιακό καθήκον» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία για να δράσουμε άμεσα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Εχουμε εμπιστοσύνη στους πυροσβέστες μας, στους εθελοντές πυροσβέστες που περιπολούν για κάθε ενδεχόμενο και θυμίζω την απόφαση απαγόρευσης που έχω βγάλει για την κίνηση σε περιοχές natura, αλσύλια και δάση περιαστικά τις νυχτερινές ώρες. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε για να περάσουμε με ασφάλεια τις επόμενες δύσκολες μέρες».

Εκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ ΗλείαςΒασίλης Γιαννόπουλος.

Ολη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Η διοίκησή της απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην προβαίνουν σε εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Ιδιαίτερα, συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, οι οποίοι δεν πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, καλέστε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Εκτακτης Ανάγκης, 112.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ