Φωτιά στην Κερατέα: Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση από Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο

1045

Το μέτωπο είναι τεράστιο, βλέπω σπίτια να καίγονται, δήλωσε ο Χρήστος Γκίνης για τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά Αττικής

Τρεις μεγάλες περιοχές εκκενώνονται, μετά από νέο μήνυμα του 112 εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στον Κουβαρά της Αττικής. 

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, δίνεται εντολή προληπτικής εκκένωσης για Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, προς την Παλαιά Φώκαια, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πέτα, Χελώνι, Μελισσουργός, Τραμπουριά. Όλες οι παραπάνω περιοχές έχουν περισσότερους από 17.000 μόνιμους κατοίκους, ωστόσο υπολογίζεται πως αυτή την ώρα βρίσκονται πολλοί περισσότεροι λόγω της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης μιλώντας νωρίτερα σε κανάλι δήλωσε «δεν βλέπω μπροστά μου, μπήκα στο αμάξι για να μπορέσω να μιλήσω», προσθέτοντας πως «το μέτωπο είναι τεράστιο, δεν μπορώ να πάω πουθενά, ακόμα και για τους πυροσβέστες είναι κλειστοί οι δρόμοι. Έχει πολύ δυνατό αέρα, δεν βλέπουμε μπροστά μας. Είναι πολλά τα μέτωπα και οι εστίες. Μου λένε πως υπάρχουν σπίτια να καίγονται, εγώ δεν τα έχω δει γιατί δεν μπορώ να πάω πιο κάτω στον δρόμο», είπε ο Δήμαρχος από την περιοχή του Πύργου του Μελισσουργού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr