Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση από τον Τζήμερο: «Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές»

1127

«Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου, όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές», τόνισε η υπουργός – Αμετανόητος ο Τζήμερος: «Άγαμος και άτεκνος υπουργός Οικογένειας είναι λάθος»

Τα καθήκοντά της στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέλαβε από σήμερα η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυρία Ζαχαράκη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο υπουργείο και μεταξύ άλλων σχολίασε και τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε με το «καλημέρα» από τον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

«Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομιζω και από τη δυνατότητα να διοικήσω. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές μου και δεν αφορούν κανένα. Σίγουρα η αγάπη για τα παιδιά και η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και σίγουρα δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», απάντησε σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων  η  υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

H σεξιστική αναάρτηση του Θάνου Τζήμερου: 

Η σεξιστική επίθεση του  Θάνου Τζήμερου  προκάλεσε ένα τείχος προστασίας από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και δεκάδων χρηστών των social media, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε δημόσια μηνύματα συμπαράστασης προς τη νέα υπουργό.

Στελέχη πολιτικών κομμάτων και βουλευτές, αποδοκίμασαν ανοιχτά τη σεξιστική ανάρτηση του κ. Τζήμερου κατά της κυρίας Ζαχαράκη. Πλην συναδέλφων της βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, στο πλευρό της νέας υπουργού τάχθηκαν ανοιχτά, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα και η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Χρηστίδης και η Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ σε ανάρτησή τους οι «Υπέροχες Γυναίκες» (ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών) ανέφεραν πως «ούτε τα παιδιά, ούτε η μητρότητα, ούτε οποιοδήποτε κομμάτι της προσωπικής ζωής μιας γυναίκας, καθορίζει τις ικανότητές της να ηγείται».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr