Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣπουδαίος ο Μίνως Σταμάτης

Σπουδαίος ο Μίνως Σταμάτης

Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  αντισφαίρισης με αμαξίδιο

Κατέκτησε δυο ασημένια μετάλλια

Εξαιρετικός ήταν  ο Πυργιώτης  Μίνως  Σταμάτης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης  με αμαξίδιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες, που διεξήχθη στα Γιάννενα στις 23 και 24 Ιουνίου, κατακτώντας δυο ασημένια μετάλλια.  Καλό πρόσωπο παρουσίασε και ο Αστέρης Γιαννούδης, ενώ υπάρχει ανακοίνωση της ομάδας τους Α.Σ. Ήφαιστος Πατρών που αναφέρει: « Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο της ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ  που διεξήχθη στα Ιωάννινα στις 23 και 24 Ιουνίου αγωνίστηκαν οι αθλητές του Α.Σ. Ήφαιστος Αστέρης Γιαννούδης και Σταμάτης Επαμεινώνδας. Οι αθλητές μας αντιμετώπισαν σκληρούς αντιπάλους και παρουσίασαν αξιόλογες εμφανίσεις.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι αθλητές του σωματείου μας κατάφεραν να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της βροχής. Παρά τις διακοπές και τη μεταφορά των αγώνων σε κλειστό γήπεδο, όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα.

Ο Γιαννούδης αποκλείστηκε στον προημιτελικό από τον Μανώλη Χαλούλο του Διαφοροζώ, σε ένα επικό παιχνίδι διάρκειας τριών ωρών με το σκορ να διαμορφώμεται στο 3-6,7-6(11),7-5

Ο Σταμάτης, αφού απέκλεισε τους Στεφανούρη (6-2,6-3) και Πατρωνίδη (6-1,6-0), έφτασε στους 4 όπου αντιμετώπισε τον Ντίνο Διαλεκτόπουλο του Διαφοροζώ σε έναν αγώνα που κράτησε το αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τρίτο σετ με σκορ 7-6(5),2-6,6-1.

Στον τελικό ο Σταμάτης αντιμετώπισε τον Γιώργο Λαζαρίδη του Διαφοροζώ, παρά τη μεγάλη καταπόνηση που είχε υποστεί στον ημιτελικό κατάφερε να προβάλει αντίσταση στο δεύτερο σετ αλλά στο τέλος η εμπειρία και η ποιότητα του Λαζαρίδη εξασφάλισαν στον Καλαματιανό αθλητή το πρωτάθλημα με σκορ 6-0,7-5.

Στο διπλό παρότι οι αθλητές μας είχαν παίξει ποιοτικό τένις αμέτρητες ώρες μέσα στον ήλιο και την υγρασία κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση  χάνοντας μόνο από το χρυσό ζευγάρι του Διαφοροζώ των Λαζαρίδη – Διαλεκτοπουλου. Για να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση “ισοπέδωσαν”  την ομάδα του Παναθηναϊκός ΑμεΑ – Panathinaikos People with Disabilities  των Νικολοπουλου – Γαστερατου με 6-2 6-0. Νίκησαν την αξιόμαχη ομάδα του Διαφοροζώ των Χαλουλου – Στεφανουρη με 6-4 6-3 , στο συγκεκριμένο παιχνίδι -που μεταφέρθηκε σε κλειστό court λόγω βροχής- αναδείχθηκε η ποιότητα του Αστέρη Γιαννούδη αφού ο Σταμάτης Minos Stamatis  παρουσιάστηκε στο γήπεδο σαν ένας αναιμικός δορυφόρος του μεγάλου πρωταγωνιστή Αστέρη Γιαννούδη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ