Δεύτερος ο Εμμανουήλ Καραλής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων

822

Με τρομερή αυτοπεποίθηση αφού προφανώς γνώριζε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπήκε στον αγώνα του ο Εμμανουήλ Καραλής και σημείωσε μια από τις καλύτερες παρουσίες της καριέρας του και την καλύτερη Έλληνα αθλητή στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα Ομάδων.Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης ξεπέρασε τα 5,80 μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση. Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,45 μ., άφησε τα 5,55 μ., συνέχισε με έγκυρο άλμα στα 5,65 μ., άφησε τα 5,70 μ. και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τόσο τα 5,75 μ. όσο και τα 5,80 μέτρα. Στα 5,85 μ. μπήκε χωρίς να έχει “ξοδέψει” καμία άκυρη προσπάθεια και παρότι δεν το ξεπέρασε έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου!

Πάντα όταν αγωνίζομαι με την εθνική ομάδα πηγαίνω πολύ καλά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, αφού τέσσερις άλτες ξεπέρασαν τα 5,80 μέτρα. Είμαι πολύ καλά και περιμένω πως μέσα στη σεζόν να κυνηγήσω άλματα πάνω από τα 5,85μετρα. Σήμερα είχα μια πολύ καλή προσπάθεια σε αυτό το ύψος.Σήμερα δοκίμασα κάποια νέα μεγαλύτερα κοντάρια και αυτό είναι σημαντικό για εμένα, καθώς θα μπορώ να τα δοκιμάσω και στους αγώνες που έχω μπροστά μου, όπως το Παγκόσμιο. Νιώθω πως πλέον έχω την εμπειρία, έχω δουλέψει πολύ και περιμένω στο υπόλοιπο της σεζόν να κυνηγήσω καλύτερα πράγματα “, είπε ο αθλητής.

Στην πρώτη θέση ήταν ο Μένο Βλουν που αν και ξεπέρασε με τις δεύτερες προσπάθειες τα 5,65 μ. και 5,75 μ. και είχε μια ακόμη άκυρη στα 5,80 μ. ρίσκαρε και συνέχισε στα 5,85 μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια Ολλανδός είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,90 μέτρα. Στην τρίτη θέση ήταν ο Ιταλός Τιμπάτ Κολέτ με 5,80 μ. που είχε όμως και μια άκυρη στα 5,65 μέτρα.Ο Γιάννης Νυφαντοπουλος επιβεβαίωσε την πολύ καλή του κατάσταση, καθώς ήταν νικητής στην πρώτη τελική σειρά των 100 μ. με 10.30. Ο έμπειρος σπρίντερ, παρότι κρατήθηκε στα πρώτα μέτρα της κούρσας λόγω των δύο ανακλήσεων που είχαν προηγηθεί, έφυγε καλά στην εκκίνηση και ήταν πολύ δυνατός στα τελευταία μέτρα.Ο σπριντερ του Περικλή Χατζηαναστασιάδη πήρε την έβδομη θέση στο σύνολο κι έδειξε πως μπορεί να απειλήσει το ατομικό του 10.28. “Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Αγχώθηκα με τις ανακλήσεις. Παρόλα αυτά πήγε πολύ καλά και ελπίζω πως θα έχουμε ανάλογα καλή συνέχεια και αύριο με την ομάδα 4Χ100 μέτρα. Στόχος μας είναι να κυνηγήσουμε μια επίδοση καλύτερη από αυτό που κλείσαμε πέρυσι τη χρονιά”, είπε ο Νυφαντόπουλος

Δεύτερος ο Εμμανουήλ Καραλής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων