Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓιώργος Γεωργίου: Το «Καφενείο των Φιλάθλων» έχασε τη φωνή του

Γιώργος Γεωργίου: Το «Καφενείο των Φιλάθλων» έχασε τη φωνή του

Πέθανε στα 71 του μετά από μάχη με τον καρκίνο – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον άρρωστο γιό του – Ο… Ντούσαν Κλίντον, ο Ρονάλντο που έπρεπε να πηγαίνει στο…1ο Θηλέων Αθήνας και οι «κοφτερές» ατάκες που έγραψαν ιστορία μέσα από την εκπομπή που τον καθιέρωσε

Η φωνή που έκανε πραγματικότητα το «Καφενείο των φιλάθλων», καθώς ήταν ο πρώτος που έδωσε τη δεκαετία του ’80 τον λόγο στους στους ακροατές για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο (στο ιστορικό Sprint FM) σίγησε για πάντα.

Ο

Γιώργος Γεωργίου, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και καλτ φιγούρες της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο.

Η καριέρα του στον αθλητικό Τύπο ξεκίνησε από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αν και ο ίδιος ήταν δηλωμένος οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης (τον οποίο υπηρέτησε μάλιστα κι από διάφορα διοικητικά πόστα, αλλά στη μεγάλη σχολή της ιστορικής εφημερίδας Φίλαθλος έφτιαξε το όνομα του.

Στον Φίλαθλο, που είχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στα αθλητικά δρώμενα ο Γεωργίου αποκτά σύντομα τη δική του στήλη που μαζί με τον Αποδυτηριάκια είναι τα μεγάλα σουξέ της εποχής.

Το

όνομα της; Το «Καφενείο των φιλάθλων». Εκεί ο ίδιος έγραφε απλά μια μικρή εισαγωγή και ακολουθούσαν σχόλια των φιλάθλων στα οποία απαντούσε ο ίδιος με ατάκες που ακόμη και σήμερα θα προκαλούσαν παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων…

Δεν άργησε πολύ για να προκύψει και το ραδιοφωνικό αλλά και τηλεοπτικό «Καφενείο των Φιλάθλων». Αρχικά στο Κανάλι 5, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε σε μεγαλύτερες τηλεοπτικές πίστες για να φτάσει στο αποκορύφωμα της να μεταδίδεται από τον Alpha.

Κι η τηλεοπτική εκπομπή ήταν κυριολεκτικά αυτό που έλεγε ο τίτλος της καθώς ο Γεωργίου έβγαινε από καφενεία από διάφορες γειτονιές της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής συζητώντας με τους θαμώνες τα όσα είχαν προηγηθεί στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κι οι συζητήσεις σχεδόν ποτέ δεν αφορούσαν μόνο το αθλητικά, αλλά ξέφευγαν και σε άλλα πεδία… Κατά κάποιο τρόπο ήταν τα αθλητικά παρατράγουδα, πολλά χρόνια πριν εμφανιστούν τα αθλητικά παρατράγουδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ