Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕκλογές 2023 - Καθαρή νίκη επιδιώκει την Κυριακή ο Μητσοτάκης - Τα...

Εκλογές 2023 – Καθαρή νίκη επιδιώκει την Κυριακή ο Μητσοτάκης – Τα διλήμματα και τα… γούρια

Το μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – Πού θα ψηφίσει ο πρόεδρος της ΝΔ – Τι εκτιμούν στο επιτελείο του

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι φίλοι της ΝΔ έπαιρναν τον δρόμο της επιστροφής μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Πιστός στα… γούρια του, ο πρωθυπουργός επέλεξε για φινάλε της προεκλογικής περιόδου το ίδιο σημείο, όπου είχε γράψει και τον επίλογο της προεκλογικής εκστρατείας που το 2019 τον οδήγησε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στον απόηχο και αυτής της τελευταίας ομιλίας, το πνεύμα των συζητήσεων στα γαλάζια πηγαδάκια δεν ήταν, αν η ΝΔ θα κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, αλλά με ποιο εύρος διαφοράς.

Ακόμα και στελέχη που τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν αισιόδοξα για μια καθαρή διαφορά, διαπίστωναν σε συνομιλίες τους με το protothema.gr μια μεταστροφή κλίματος και στους πολίτες. Με άλλα λόγια, στον οργανισμό της ΝΔ είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν πιστεύουν σε μια καθαρή νίκη σε κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο από σήμερα. Και αυτή η πεποίθηση ήταν ίσως που έδωσε διαφορετικό παλμό στη συγκέντρωση του Θησείου, η οποία, μαζί με αυτή της Πέμπτης στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, ήταν οι δύο πιο ζωηρές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μητσοτάκη.

Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη, συνεπώς, είναι την Κυριακή η ΝΔ να βγει από την εκλογική διαδικασία με καθαρή εκλογική νίκη που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης. Και αυτό πρακτικά σημαίνει ένα ισχυρό ποσοστό-διαβατήριο αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, αλλά και μια ευκρινής διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κυβερνητικό επιτελείο βλέπουν τις τελευταίες μέρες τάσεις συσπείρωσης ψηφοφόρων και μια επανάληψη του σκηνικού του 2019, κάτι που υποστηρίζεται και από τα αλλεπάλληλα αυτογκόλ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βάζουν το κόμμα τους στη γωνία. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης χθες υπογράμμισε ότι « φουντώνει μέρα με τη μέρα και διευρύνεται το ενωτικό ρεύμα που έφερε μπροστά την Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια».

Οι παρουσίες στην ομιλία

Καθαρά διλήμματα

Ο κ. Μητσοτάκης πορεύεται, παράλληλα, με συνέπεια και με λογική καθαρών διλημμάτων, τα οποία, όπως θεωρούν συνεργάτες του με βάση στοιχεία και από τις έρευνες που περιέρχονται εις γνώσιν του Μεγάρου Μαξίμου, πιάνουν τόπο. «Αυτό είναι το δίλημμα που έχετε μπροστά σας: ποιον θέλετε για πρωθυπουργό της χώρας. Σε αυτό θα απαντήσουν οι πολίτες. Αλλά θα απαντήσουμε και σε κάτι ακόμα: αν θέλουμε σταθερότητα ή διαρκή αβεβαιότητα. Αν θέλουμε ελαφρύνσεις και αυξήσεις ή φοροεπιδρομές και περικοπές, επιστροφή στην εποχή Κατρούγκαλου», είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης, επιστρατεύοντας και πάλι το «φάντασμα» του νόμου Κατρούγκαλου, το οποίο ο ίδιος ο πρώην υπουργός φρόντισε και πάλι να κάνει κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, κάνοντας τη ΝΔ να μιλά για «κρυφή ατζέντα» που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Στη σκιά των σεναρίων για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» που δημοσκοπικά προκύπτει ότι επηρεάσαν ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε χθες ένα ακόμα ξεκάθαρο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του κόμματος, ταυτίζοντας ξανά τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ -τους σέβομαι, τους τιμώ, μαζί αντισταθήκαμε στο λαϊκισμό- δεν κρατούν ίσες αποστάσεις από την καταστροφή και από την προοπτική. Πρέπει να είναι δίπλα μας σε αυτή την κοινή προκοπή», είπε, απευθύνοντας εκ νέου προσκλητήριο. Με γνώση, παράλληλα, του γεγονότος ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ιδίως μεγαλύτερων ηλικιών, προς τη ΝΔ υπό τον φόβο των εξελίξεων στη χώρα.

«Δεν θα ρισκάρουν, λοιπόν, και αυτοί όσα κατέκτησαν. Και σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν δεκανίκι εκείνου που μέχρι χθες ήταν αντίπαλός τους», προσέθεσε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Τα γούρια και το ματς

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, θα έχει σήμερα μια πιο χαλαρή μέρα, με δεδομένο το φινάλε της προεκλογικής περιόδου. Ο ίδιος, βεβαίως, παρακολουθεί την εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε χθες το βράδυ από την Αυστραλία για την ψήφο των αποδήμων, εκ των πραγμάτων, όμως, σήμερα ρίχνει ρυθμούς. Παραμένει, όμως, πιστός στα…γούρια του, με κορυφαίο το Θησείο, αλλά και τη συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπως και το 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, άλλαξε κάπως τα του Σαββάτου. Το 2019, είχε προσκαλέσει τους πολιτικούς συντάκτες στο Musique του Παγκρατίου, το οποίο τότε είχε γίνει στέκι υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Φέτος, ο κ. Μητσοτάκης προκρίνει έναν μεσημεριανό καφέ στο κέντρο της Αθήνας, μιας και το μεσημέρι δίνει ραντεβού για ποδόσφαιρο με αποφοίτους του Κολλεγίου, σε ένα πρωτάθλημα που διοργανώνεται μεταξύ τους. Το πρωί της Κυριακής, ο ίδιος θα πάει να ψηφίσει στο σχολείο της Κηφισιάς, όπου είναι παγίως εγγεγραμμένος, ενώ το απόγευμα θα δει τα αποτελέσματα από τον γραφείο του στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ στην οδό Πειραιώς 62

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ