Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πάρκο Ξυστρή: «Να ξανασηκώσουμε τον...

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πάρκο Ξυστρή: «Να ξανασηκώσουμε τον πράσινο ήλιο»

«Από την δημοκρατική Ηλεία στέλνω μήνυμα νίκης, ελπίδας και προοπτικής», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Εδώ από την Ηλεία, το μήνυμα νίκης είναι ισχυρό, το βράδυ των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα δείξει το δρόμο του μέλλοντος!». Με αυτά τα λόγια έκλεισε χθες βράδυ την ομιλία του στον Πύργο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε μία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Πάρκο Ξυστρή, από αυτές που ξέρει να οργανώνει το ΠΑΣΟΚ, ειδικά εδώ στην Ηλεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες τονίζοντας: «Εδώ από την δημοκρατική Ηλεία στέλνω μήνυμα νίκης, ελπίδας και προοπτικής και ζητώ από όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περηφάνια, να ξανασηκώσουμε τον πράσινο ήλιο ψηλά στην πατρίδα μας, τον ήλιο της ελπίδας, της προοπτικής, της ανανέωσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας».

Ειδικότερα, ενόψει των τριών τελευταίων εβδομάδων πριν τις εκλογές, ανέφερε:  «Σας ζητώ μία χάρη: τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, η καθεμία και ο καθένας από εσάς πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Οι μεγαλύτεροι, μιλήστε στα παιδιά και στα εγγόνια σας για τα ωραία χρόνια του ΠΑΣΟΚ και η δική μου γενιά θα μιλήσει για τα ωραία χρόνια του μέλλοντος που έχουμε χρέος να ξαναοικοδομήσουμε για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα! Σηκώστε τις σημαίες, είναι οι σημαίες της νίκης και της προοπτικής. 21 Μαΐου, το ΠΑΣΟΚ γυρνάει σελίδα αγκαλιά με κάθε δημοκράτη και κάθε προοδευτικό Έλληνα. Καλή δύναμη και καλό μας αγώνα!».

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα έκανε επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τα πεπραγμένα της τετραετίας, επικεντρώνοντας στην υπόθεση των υποκλοπών, στη Δημόσια Υγεία και στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για «παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας», αναφέροντας το όνομα του πρώην Γ.Γ. της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ τόνισε πως δεν στέκει το αφήγημα περί «διαχρονικών ευθυνών» στα Τέμπη, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή για την παράνομη μετάταξη. Επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση αδράνεια απέναντι στην πληθωριστική και την ενεργειακή κρίση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνοντας ειδικές αναφορές στο δημοψήφισμα τα capital controls, την ίδρυση των funds, στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Υπενθύμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτεψε αποτελεσματικά με τον νόμο 3869/2010 την κύρια κατοικία και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίστικη ρητορική περί «σεισάχθειας» και «ΔΕΝ πληρώνω». Έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην παρουσία του Ευάγγελου Αντώναρου και στελεχών των ΑΝΕΛ ως υποψηφίων βουλευτών.

Ακόμα, αναφερόμενος στην υπόθεση του κόμματος Κασιδάρη, αναφέρθηκε στον Παύλο Αθανασόπουλο  για τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να ψηφίσει την τροπολογία αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, υπενθυμίζοντας τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στην Παιδεία και στη δημόσια διοίκηση, ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να έρθει η δημοκρατική αλλαγή και να γίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκό και προοδευτικό κράτος.

«Δώστε μου τη δύναμη να χτίσουμε νέα σχέση εμπιστοσύνης με τη νεολαία και με τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο, να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι μια χώρα χαμένων ευκαιριών. Τσίπρας και Μητσοτάκης κυβέρνησαν και ξέρουμε τι έκαναν. Προτεραιότητά τους είναι μόνον η καρέκλα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ