Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ γιορτή της  Πρωτομαγιάς στο Κατάκολο

Η γιορτή της  Πρωτομαγιάς στο Κατάκολο

Από τον Δήμο Πύργου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος»

Κόντρα στα…τερτίπια του καιρού, ο Δήμος Πύργου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος», συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία, διοργάνωσαν  μια ξεχωριστή γιορτινή Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο Κατάκολο για μικρούς και μεγάλους.

Με καλή μουσική, διαγωνισμό πρωτομαγιάτικου στεφανιού, δωρεάν προσφορά λουλουδιών σε όλους, πλήθος κόσμου αψήφισε την σύντομη κακοκαιρία και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, υποδέχτηκε τον κόσμο στην όμορφη εκδήλωση και  ευχήθηκε σε όλους καλό μήνα, δηλώνοντας “Αντιστεκόμαστε στο μετεωρολογικό δελτίο και υποδεχόμαστε τον κόσμο στην ξεχωριστή εκδήλωση. Εύχομαι καλό μήνα σε όλους! Μπορεί να έχουμε συννεφιά αλλά ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών και ευχόμαστε σε όλους να έχουν υγεία για να υποδεχτούμε ένα όμορφο καλοκαίρι”. Το παρών από τον Δήμο Πύργου έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης και ο γ.γ. του Δήμου Γιάννης Βαρελάς.

Από νωρίς, μέλη του Συλλόγου, κάτοικοι και επισκέπτες έφτιαξαν τα δικά τους πρωτομαγιάτικα στεφάνια  με λουλούδια που πρόσφερε δωρεάν σε όλους η Υπηρεσία Πρασίνου, για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό καλύτερου στεφανιού, που είχε οργανώσει η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Τερζοπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Ομάδας παραδοσιακών σπόρων Όλγα Ρουβά, μοίρασε  σπόρους στους επισκέπτες, ενώ αμέσως μετά το μουσικό σχήμα «Λαϊκό πεντάγραμμo» κράτησε τον κόσμο συντροφιά με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να

θαυμάσουν από κοντά στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου παραδοσιακές φορεσιές που πρόσφερε ειδικά για την ημέρα η Αιμιλία Γιαννοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ