Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ: «Απαντάμε με έργα ουσίας…»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ: «Απαντάμε με έργα ουσίας…»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑ

-Υλοποιείται το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί και είχε ‘παγώσει’ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

«Εγώ θα απαντώ με έργα και νομίζω ότι ο λαός, όπως έχει κάνει τόσες φορές, θα δώσει πάλι την απάντησή του…».  Τα ανωτέρω ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με αφορμή διάφορα κακόβουλα δημοσιεύματα και αναρτήσεις, στο πλαίσιο δήλωσης που έκανε για την πορεία των έργων οδοποιίας στον δήμο.

Ήδη είναι σε εξέλιξη σημαντικά έργα οδοποιίας τόσο στην πόλη της Αμαλιάδας όσο και στις κοινότητες και σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία και αυτό αντικατοπτρίζει την πάγια αντίληψη που έχει ο Δήμαρχος Ήλιδας για την υλοποίηση έργων και υποδομών.

«Πάντοτε θεωρούσα, από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα δημοτικά πράγματα, ότι αυτό που μένει στον κόσμο από έναν Δήμαρχο, από μία Δημοτική Αρχή, είναι τα έργα. Και όχι μόνο τα τεχνικά έργα αλλά και τα λειτουργικά πράγματα τα οποία συμβαίνουν, οι υποδομές, ο πολιτισμός, οι κοινωνικές υπηρεσίες, όλα αυτά είναι έργα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος εξήγησε για μία ακόμη φορά ότι σε αυτή την θητεία, τα δύο-τρία προηγούμενα χρόνια ήταν άγονα χρόνια εξαιτίας της κρίσης που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, στην διάρκεια της οποίας ολόκληρος ο πλανήτης προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει και πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει όλο αυτό.

Επανεκκίνηση με ουσιαστικές παρεμβάσεις

Εξαιτίας της κατάστασης που διαμορφώθηκε ‘πάγωσαν’ και τα περισσότερα κονδύλια, τα οποία διατέθηκαν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και σταμάτησαν τα έργα για τις υποδομές, έφθασε όμως η ώρα για την επανεκκίνησή τους.

«Εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο τώρα παρά εκείνο το οποίο είχαμε σχεδιάσει από το 2019. Και ανάμεσα σε αυτά που είχαμε σχεδιάσει το κυριότερο ήταν να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας στην ύπαιθρο σε ότι αφορά τις υποδομές, ώστε να σταθούν όρθιοι μέσα στην ανεργία, τις δυσκολίες, την ανέχεια, τον πληθωρισμό και αυτό κάνουμε. Με κονδύλια που εξασφαλίσαμε δύσκολα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αγροτική οδοποιία, καταγράφοντας σημείο προς σημείο τα προβλήματα, κοινότητα προς κοινότητα, αλλά και περιφερειακά της Αμαλιάδας, όλους τους χώρους που μπορούμε και πρέπει να βελτιώσουμε…» σημείωσε ο κ. Λυμπέρης.

Επιπλέον, αντιμετωπίζονται και τα μεγάλα ζητήματα και προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις φυσικές καταστροφές, όπως για παράδειγμα το τμήμα του δρόμου Δουνέϊκα- Αγία Μαρίνα, το οποίο δρομολογήθηκε και εκτελείται.

Στα υπό εκτέλεση έργα συγκαταλέγονται και τα τμήματα οδοποιίας τα οποία έχουν φθαρεί και δημιουργούν προβλήματα στην πόλη της Αμαλιάδας, μετά την μεγάλη παρέμβαση που είχε γίνει το έτος 2000, τα οποία θα ανακατασκευαστούν και θα αντιμετωπιστούν πλήρως.

Μέσω των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων, θα γίνουν παρεμβάσεις και σε συγκεκριμένα σημεία σε αγροτικές περιοχές, όπου χρειάζονται τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, χαλικοστρώσεις γεφυράκια κλπ. και θα γίνει επανακατασκευή δρόμων.

«Ίσως κάποιοι αναρωτιούνται γιατί γίνονται τώρα τα έργα και θεωρούν ότι είναι προεκλογικοί οι λόγοι. Τα έργα γίνονται τώρα γιατί τώρα μας δόθηκε ο χώρος και ο χρόνος» ξεκαθάρισε ο κ. Λυμπέρης και συμπλήρωσε: «Με αυτά τα έργα δίνω την απάντησή μου και σε διάφορα δημοσιεύματα σε facebook και διάφορα περίεργα sites, αναφορικά με το εάν ο Λυμπέρης πρέπει να απολογηθεί ή να παραιτηθεί ή να μην ξανακατέβει για Δήμαρχος κλπ. Δεν απαντούσα ποτέ σε τέτοια δημοσιεύματα, ούτε κρίνω την ανάγκη να απαντήσω. Απαξιώ να μιλήσω μαζί τους. Εγώ θα απαντώ με έργα και νομίζω ότι ο λαός, όπως έχει κάνει τόσες φορές, θα δώσει πάλι την απάντησή του…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ