Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕκλογές 2023: Με 6,9% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου...

Εκλογές 2023: Με 6,9% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στην έρευνα που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 10,3%

Με 6,9% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργείται μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,9%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 10,3% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,3%. 

Ακολουθεί το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,9%. Την ίδια ώρα το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη εξακολουθεί να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και συγκεντρώνει 4,2%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,6%, χωρίς ωστόσο να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 8,5% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 6%. Έπονται το ΜέΡΑ 25 με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες Μητσοτάκη και Τσίπρα

Την ίδια ώρα σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το 38% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη με το 54% να τον κρίνει αρνητικά. Από την άλλη πλευρά το 23% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Αλέξη Τσίπρα και αρνητικά το 71%. Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Metron Analysis είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ