Home Επικαιρότητα Αλέξης Τσίπρας: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για Δικαιοσύνη, Ελπίδα και Προοπτική»

Αλέξης Τσίπρας: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για Δικαιοσύνη, Ελπίδα και Προοπτική»

0

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η μάχη που έχουμε να δώσουμε μέχρι τις εκλογές της 21ης του Μάη είναι μία μάχη που αφορά τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας, το δικαίωμα μας να ζούμε σε μια χώρα με δικαιοσύνη παντού.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν θέλουν να μιλήσουμε για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, επιλέγουν την τοξικότητα και τον διχασμό, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν απαντήσεις σε μια κοινωνία που λέει πια “Ως εδώ!”. Ως εδώ με την αδικία, τη διαφθορά, την απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού.

Εμείς έχουμε επιλέξει άλλο δρόμο, να βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, να ακούμε τους απλούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους, που τόσο εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και να αναζητούμε λύσεις, να καταθέτουμε προγραμματικές προτάσεις. Διότι για εμάς του ζητούμενο είναι με ποιες πολιτικές θα κυβερνηθεί η χώρα.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την συρρίκνωση του εισοδήματος από την αισχροκέρδεια, τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, το έλλειμμα της ελπίδας για τη νέα γενιά, την ανασφάλεια απέναντι σε ένα κράτος που το αισθάνεται εχθρικό, την διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας, τον φόβο απέναντι στις τράπεζες και τα funds που καραδοκούν να πάρουν την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη.

Η μεσαία τάξη και οι αδύναμοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τεράστια αναδιανομή πλούτου προς τους λίγους και ισχυρούς. Αυτό είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Την ώρα που λεηλατείται το εισόδημα των πολιτών μέσα από τους υψηλούς έμμεσους φόρους και τα επιτόκια που συνεχώς αυξάνονται, κάποιοι λίγοι έχουν κερδίσει σε μία χρονιά όσο κέρδιζαν σε 20 χρόνια, ενώ 700.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια των funds και των εταιρειών διαχείρισης. Τέτοια αδικία δεν μπορεί να την αντέξει κανείς, ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος.

Συνεπώς, η πολιτική αλλαγή είναι πιο αναγκαία από ποτέ, για να επιστρέψει η δικαιοσύνη στον τόπο. Και δικαιοσύνη σημαίνει τέσσερα πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο αποτελεσματικό ισχυρό κράτος δίπλα στον πολίτη. Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και έχουμε την εμπειρία, την θέληση και το πρόγραμμα να το κάνουμε πράξη.

Πριν λίγες ημέρες καταθέσαμε την πρόταση μας για την προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης. Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε μια χώρα λεηλασίας, δεν μπορεί η περιουσία της μεσαίας τάξης και των αδύναμων, ο κόπος μιας ολόκληρης ζωής, να γίνει βορά στα χέρια των λίγων. Επομένως, το δίλημμα των εκλογών – μεταξύ όλων των άλλων – θα είναι και “ρύθμιση δανείων ή αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στα χέρια των λίγων” και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα επιλέξουν ρύθμιση και προστασία.

Έχουν μείνει λίγες ημέρες υπομονής μέχρι την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στις 21 του Μάη, με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο τόπος θα αλλάξει σελίδα. Θα αφήσουμε πίσω μας την αδικία και μαζί θα χτίσουμε το αύριο που μας αξίζει. Στις 21 του Μάη, με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς δεύτερες εκλογές, αστάθεια και περιπέτειες, μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα επαναφέρει την δικαιοσύνη, την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο μας.

Exit mobile version