Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Βράζει» ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας

«Βράζει» ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας

Δεν δέχεται ραντεβού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης          

Χρ. Βαλιανάτος: «Παρότι έχει ζητηθεί συνάντηση για το θέμα της ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας  με το πρόγραμμα DE MINIMIS, ο κ. Γεωργαντάς δεν μας δέχεται!»

Μείζον θέμα και τα νέα ειδοποιητήρια στους ΤΟΕΒ από την ΔΕΗ

«Βράζει» ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δεχθεί ακόμα συνάντηση για τα προβλήματα του Νομού. Τόσο το ζήτημα της ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας, όσο και τα νέα ειδοποιητήρια στους ΤΟΕΒ από την ΔΕΗ, έχουν τεθεί πολλές φορές στον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά, ωστόσο καμία ειδοποίηση για συνάντηση δεν έχει φτάσει ακόμα στους εκπροσώπους των αγροτών.

Όπως τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος: «Παρότι έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό, τόσο από εμάς, όσο και από την Παναιγιάλειο Ένωση και τις υπόλοιπες Ενώσεις για το θέμα της ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας  με το πρόγραμμα DE MINIMIS, ο κ. Γεωργαντάς δεν μας δέχεται!».

Υπενθυμίζουμε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει να δοθούν 4.700.000 ευρώ μέσω του προγράμματος DE MINIMIS. Ωστόσο, αυτό το ποσόν αντιστοιχεί σε 50 ευρώ το στρέμμα ή σε 15 λεπτά το κιλό. «Τα έξοδα του παραγωγού ανέρχονται από 1 ευρώ μέχρι 1.20 ευρώ ανά κιλό. Καταλαβαίνεται ότι δεν καλύπτονται σε καμία περίπτωση τα έξοδα του παραγωγού. Προτείναμε να δοθούν αλλά 72 ευρώ το στρέμμα όπως δόθηκε σε προϊόντα στην Βόρεια Ελλάδα. Ο Υπουργός ήταν κάθετος ότι δεν μπορεί να δώσει αυτό το ποσόν. Από την άλλη βλέπουμε πως το Υπουργείο τώρα δίνει DE MINIMIS σε όποιο προϊόν θέλει. Μέχρι και για τα κεράσια έδωσε!», ανέφερε ο κ. Βαλιανάτος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα με τους ΤΟΕΒ του Νομού. «Κρούουμε και πάλι των κώδωνα του κίνδυνο για το ρεύμα στους ΤΟΕΒ. Οι παραγωγοί θα έχουν πρόβλημα και δεν θα ποτίσουν τις καλλιέργειές τους εάν κόψει πάλι το ρεύμα η ΔΕΗ. Η  Οργάνωσή μας είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Οργάνωση Βιομηχανικής Τομάτας. Ήδη έχουμε δεσμευτεί με συμβάσεις για την παράδοση 31.000  τόνους Βιομηχανικής Τομάτας με το Εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ  και ακολουθεί η υπογραφή και με το άλλο Εργοστάσιο. Εάν δεν συμπληρώσουμε τις συμβάσεις λόγω έλλειψης αρδευτικού νερού ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις μετέπειτα συνέπειες;», τόνισε ο Χρήστος Βαλιανάτος.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ