Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΏρα ευθύνης για την λειτουργία του νοσοκομείου

Ώρα ευθύνης για την λειτουργία του νοσοκομείου

Στην 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού της Ν.Μ. Πύργου

Λύσεις στις σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Πύργου θα αναζητηθούν για μία ακόμα φορά στην 6η ΥΠΕ αλλά και στο Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες κατά την συνεδρίαση της η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας. Η Παθολογική, η καρδιολογική, η ουρολογική κλινική αλλά και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται για μία ακόμα φορά στο «κόκκινο» και κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας, εάν δεν δοθούν άμεσα λύσεις. Μέχρι και σήμερα η Παθολογική στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις μετακινήσεις ιατρών και τα «εντέλλεστε» που δίνονται από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ωστόσο ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες η λειτουργία της βρίσκεται σε οριακό σημείο καθώς τους προηγούμενους μήνες είχαμε την αποχώρηση τριών παθολόγων. Την ίδια στιγμή υπάρχει σημαντικό «κενό» στην ουρολογική, ενώ στην καρδιολογική η κατάσταση είναι οριακή καθώς έχουν ήδη αποχωρήσει δύο καρδιολόγοι ενώ αναμένεται η συνταξιοδότηση μίας καρδιολόγου. Εδώ και μήνες έχει προταθεί από Βουλευτές της Ηλείας, από το δήμο Πύργου αλλά και από φορείς η ένταξη του ΓΝ Ηλείας στην κατηγορία «άγονη τύπου Α» κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν βρίσκει σύμφωνο το υπουργείο Υγείας.  

Μέχρι και σήμερα οι όποιες συζητήσεις και συναντήσεις έχουν γίνει ακόμα και με το υπουργείο Υγείας δεν έχουν φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους πολίτες του Νομού Ηλείας.

Κάτω από αυτές τις πραγματικά ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, και με δεδομένη την αρνητική στάση του υπουργείου Υγείας, θα πρέπει Βουλευτές, δήμοι και φορείς να αναλάβουν οι ίδιοι την στήριξη της ΝΜ Πύργου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, καθώς η αναστολή λειτουργίας κρίσιμων κλινικών, ουσιαστικά οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας του ίδιου του Νοσοκομείου. 

 Οι πολίτες της Ηλείας, ωστόσο δεν είναι πολίτες Β΄ κατηγορίας και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο.  Ήδη έχει ζητηθεί από την διοίκηση του ΓΝ Ηλείας να βάλουν «πλάτη» οι γιατροί μέλη των ιατρικών συλλόγων Ηλείας και Αμαλιάδας που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει βρει ανταπόκριση.

Σαφώς τα κενά στο νοσοκομείο του Πύργου, δεν μπορούν να καλυφθούν από τη μία μέρα στην άλλη, και γι αυτό απαιτείται σήμερα συστράτευση όλων των φορέων αλλά και των ίδιων των πολιτών για την στήριξη της Ν.Μ. Πύργου.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ