Home Επικαιρότητα Και πάλι στο «σφυρί» το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας

Και πάλι στο «σφυρί» το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας

0

«Τρέχει» νέο ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό η ΕΤΑΔ

Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 9 Μαρτίου με τιμή εκκίνησης τα 65.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου

Και πάλι στο «σφυρί» βγήκε το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας. Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΔ «τρέχει» ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την εκμίσθωσή του από την Πέμπτη 9 Μαρτίου έως και την Τρίτη 25 Απριλίου, με τιμή εκκίνησης τα 65.000 ευρώ για τα 22.927 τ.μ. της έκτασης. Η μίσθωση προβλέπει διάρκεια 15 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, σκοπός της μίσθωσης είναι η λειτουργία του camping καθώς και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης, αποκατάστασης, επισκευής και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του θα εκτελεσθούν αποκλειστικά με δαπάνες, έξοδα και ευθύνη του μισθωτή.

Υπενθυμίζουμε πως το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας είχε βγει ξανά στο «σφυρί» τον Νοέμβριο του 2021. Ο Δήμος Ήλιδας, τότε, είχε προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη και  δυναμικές κινητοποιήσεις. Ακολούθως, ο Δήμος στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 έκανε προσφορά μίσθωσης του χώρου προς την ΕΤΑΔ ύψους 65.000 ευρώ περίπου, ζητώντας την ματαίωση του διαγωνισμού, αίτημα το οποίο δεν ελήφθη τότε υπόψη. Τελικά, η ΕΤΑΔ ματαίωσε την διαγωνιστική διαδικασία στις 3 Μαρτίου του 2022.

Ένα χρόνο μετά όμως το «φιλέτο» της Κουρούτας βρίσκεται και πάλι στο «σφυρί» και αναμένονται, προφανώς, νέες αντιδράσεις.

Μ. Δημητρόπουλος

Exit mobile version