Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤέμπη: 36 νεκροί πολλοί τραυματίες

Τέμπη: 36 νεκροί πολλοί τραυματίες

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση των δύο τρένων αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 36, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται (έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). 

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.  

Το επιβατικό τρένο που είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που είχε αντίθετη κατεύθυνσηΤα δύο τρένα βρέθηκαν – υπό άγνωστες συνθήκες – να κινούνται στην ίδια γραμμή, κάτι που οδήγησε στη σφοδρή σύγκρουση. 

Πολλά είναι προσώρας τα αναπάντητα ερωτήματα για τον συντονισμό των αρμόδιων αρχών την ώρα του δυστυχήματος, αναδεικνύοντας – με τον πλέον τραγικό τρόπο – και το ζήτημα της γενικότερης λειτουργίας των σιδηροδρομικών δικτύων στη χώρα.   

Γ. Οικονόμου: Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Τη βαθύτατη οδύνη του για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η σκέψη μας βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων, των τραυματιών και των αγνοούμενων. Προτεραιότητα τώρα είναι η περίθαλψη των τραυματιών, η αναζήτηση αγνοουμένων και η υποστήριξη των συγγενών με ψυχολόγους», ανέφερε.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, με πάνω από 500 ανθρώπους από διάφορες υπηρεσίες να βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας. Στη Λάρισα βρίσκονται και οι υπουργοί Υγείας και Μεταφορών, ενώ μεταβαίνει εκεί και ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ήδη διενεργείται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν τα δύο τρένα να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή.

Φον ντερ Λάιεν: Είμαστε δίπλα σας

«Είμαστε δίπλα σας» σημειώνει στα ελληνικά σε ανάρτησή της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Η σκέψη μου είναι με τους πολίτες της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τόσες ζωές χθες το βράδυ κοντά στη Λάρισα. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες» τονίζει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ