Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Υπήρξε χθες επικοινωνία σε καλό κλίμα με Μητσοτάκη – Ο Καραμανλής φέρεται να είπε: «Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές» – Δείτε την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής. Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε πως έλαβε την απόφαση να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή, ξεκαθαρίζοντας πως στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε στη δήλωσή του:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Κατά πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής συνομίλησε χθες το πρωί στις 11 σε καλό κλίμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον κάλεσε για να δει τις προθέσεις του. «Έχω πάρει την απόφασή μου, σκέφτομαι να κάνω άλλα πράγματα» είπε ο κ. Καραμανλής με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Το δέχομαι και το σέβομαι».  

«Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής στη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Μετά την ανακοίνωση του κ. Καραμανλή, αναμένεται να ακολουθήσει εντός της ημέρας ανάλογη τοποθέτηση και από τον πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή, η απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό. Παράλληλα, ο ίδιος επιθυμούσε να υπάρχει μια διατύπωση που θα δείχνει ότι δεν αμφισβητεί την κυβέρνηση, για τον λόγο αυτό εξάλλου αναφέρει πως θα τη στηρίζει πάντα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ