Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαρναβάλι και ξεφάντωμα στην Αμαλιάδα!

Καρναβάλι και ξεφάντωμα στην Αμαλιάδα!

3.500 καρναβαλιστές γέμισαν την πόλη με κέφι, γέλιο, πειράγματα και κυρίως πολύ μουσική και χορό

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού και μεγάλου ξεφαντώματος έζησε το Σαββατοκύριακο η Αμαλιάδα. Το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας ,μια μέρα πριν την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, οι μικροί μας φίλοι φορώντας τη στολή τους και το πιο λαμπερό τους χαμόγελο, έπαιξαν και διασκέδασαν με μια πληθώρα παραδοσιακών παιχνιδιών παρέα με την κλόουν  τσάφα- τσούφα.

Σήμερα ήταν η ώρα για το μεγάλο ξεφάντωμα! 3.500 καρναβαλιστές γέμισαν την πόλη με κέφι, γέλιο, πειράγματα και κυρίως πολύ μουσική και χορό στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Την παρέλαση άνοιξε η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, η πανέμορφη Σοφιάνα Δημητροπούλου από την Αμαλιάδα,  μαθήτρια Λυκείου, σε ένα άρμα με σημαντικό συμβολισμό και θέμα την έμφυλη βία, που ειδικά το 2022 απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος συμμετείχε και αυτός με ένα επίσης σημαντικό θέμα που απασχόλησε την παγκόσμια κοινότητα και είναι η ενεργειακή κρίση και η προστασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας.

Φαντασία, κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ και πολύ κέφι χαρακτήρισαν τα θέματα που επέλεξαν τα πληρώματα και τα άρματα που συνόδευαν τους καρναβαλιστές, όλα μέσα από την σύγχρονη πραγματικότητα και την παγκόσμια και ελληνική ειδησιογραφία.

Αμέσως μετά στην πλατεία Αγίου Αθανασίου ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κάηκε, ενώ είχαμε μουσική και χορό για όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με πολλά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ