Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«ΠΡΩΤΗ»: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ"

«ΠΡΩΤΗ»: “ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ”

Η δημοσιογραφία της Ηλείας, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται, δεν επιδέχεται ύβρεις από κανέναν. Ο διορισμένος πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, μετά από τα αποκαλυπτικά σχόλια στην εφημερίδα «Πρώτη» σχετικά με όλα όσα έγιναν ενώπιον του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, αλλά και των δύο Ηλείων Βουλευτών, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Χαράλαμπου στο Πύργο, αντί να ζητήσει συγνώμη για την συμπεριφορά του, ως θεσμικός φορέας, επέλεξε να καλέσει στα γραφεία της «Πρώτης» και να καταφερθεί με ύβρεις εναντίον του εκδότη της εφημερίδας και των δημοσιογράφων αυτής. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η δημοσιογραφία που εμείς υπηρετούμε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ», είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, δεν ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, δεν δέχεται ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ από ΚΑΝΕΝΑΝ και κυρίως δεν δέχεται ΑΠΕΙΛΕΣ ή ΥΒΡΕΙΣ από ΚΑΝΕΝΑΝ… Δεν επιλέγουμε να απαντήσουμε, στον διορισμένο πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ηλείας, με το ίδιο ύφος που ο ίδιος επέλεξε να αναφερθεί σε εμάς, βρίζοντας ακόμα και την νεκρή μητέρα του εκδότη της εφημερίδας, διότι αρνούμαστε να πέσουμε στο επίπεδο του. Ας κρίνουν την συμπεριφορά του εκείνοι οι οποίοι τον διόρισαν στην συγκεκριμένη θέση και του έδωσαν την «εξουσία» να απευθύνεται με τον τρόπο αυτό, στους δημοσιογράφους και στον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτη» . Εμείς από τη πλευρά μας, θα συνεχίσουμε, όσο και αν τους δυσαρεστούμε, να γράφουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ που σαφώς ΕΝΟΧΛΟΥΝ εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να περνούν στο απυρόβλητο. Όλοι κρινόμαστε από τα έργα, τα λόγια και τις πράξεις μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ από το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τους Βουλευτές του κόμματος στην Ηλεία για την υβριστική επίθεση κατά της εφημερίδας «Πρώτη», του εκδότη και των δημοσιογράφων της.

Ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι της «ΠΡΩΤΗ»

Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων

Καταγγελία κατά του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής  Εκλογικής Περιφέρειας Ηλείας (Δ.Ε.Ε.Π.) της Νέας Δημοκρατίας

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, καταγγέλλει τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής  Εκλογικής Περιφέρειας Ηλείας (Δ.Ε.Ε.Π.) της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Λαμπρόπουλο, ο οποίος καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων και του δημοσιογραφικού κόσμου της Ηλείας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ευρισκόμενος στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους και ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, που εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση, καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς  παρόντες δημοσιογράφους αλλά και το δημοσιογραφικό λειτούργημα συνολικά. Επίσης απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε κατά του εργασιακού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Ηλεία, ο οποίος θέλοντας να κρατήσει ήπιους τόνους, παρουσία του υπουργού, προσπάθησε να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Η επιχειρούμενη απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου αλλά και η προσβολή της προσωπικότητας δημοσιογράφων, μελών και μη της Ένωσης Συντακτών, δεν είναι αποδεκτή από κανέναν, πολλώ δε μάλλον, από τον πρόεδρο και εκπρόσωπο ενός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ηλεία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές και θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά.

Καλούμε τέλος το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να παρέμβει σε επίπεδο  εσωκομματικών οργάνων, απέναντι σε ένα στέλεχος της που παρουσιάζει τουλάχιστον προβληματική κοινωνική συμπεριφορά, η οποία κατατείνει σε κραυγαλέα επίδειξη ελλείμματος δημοκρατικότητας, όπως αυτή που εκδηλώνεται απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο       

Δήλωση Γιάννη Σπυρούνη, Εργασιακού Εκπροσώπου ΕΣΗΕΠΗΝ στην Ηλεία

«Δεν θα δεχθούμε καμία απαξίωση ή φίμωση»

«Είναι ανεπίτρεπτο στην εποχή που ζούμε, νέοι άνθρωποι και επιστήμονες να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Τα όσα απαξιωτικά ανέφερε για το δημοσιογραφικό κλάδο στην Ηλεία ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας κ. Γιώργος Λαμπρόπουλος, είναι κατακριτέα. Και η παρέμβασή που επιχείρησα να κάνω όταν αντιλήφθηκα τα προσβλητικά σχόλια προς συνάδελφο, ήταν ήπια, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση στην ένταση, ενώπιον του υπουργού κ. Πέτσα. Την ίδια στιγμή εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που ήταν παρόντες, ζητούσαν να πέσουν οι τόνοι για τον ίδιο λόγο. Θεσμικά ως εργασιακός εκπρόσωπος ζήτησα να αποφεύγονται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους δημοσιογράφους του νομού και δεχόμενος και ο ίδιος στη συνέχεια, αντίστοιχα σχόλια σε προσωπικό επίπεδο. Από έναν άνθρωπο, που δεν γνωρίζω προσωπικά, παρά μόνο θεσμικά. Σε μια δύσκολη περίοδο για το δημοσιογραφικό λειτούργημα δεν θα δεχθούμε, καμία απαξίωση ή φίμωση, κυρίως από ανθρώπους που αποτελούν τους εκπροσώπους του κυβερνώντος ή άλλου κόμματος, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν ως σκοπό την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ