Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπολογιστική συνέντευξη Νώντα Κυριαζή για την θητεία του ως Πρόεδρος του Δ.Σ....

Απολογιστική συνέντευξη Νώντα Κυριαζή για την θητεία του ως Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου: «Τίμησα το αξίωμα που κατείχα ως τίμιος Πυργιώτης»

Δήλωσε «παρών» για την συνέχεια και τόνισε πως όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν σύννομες

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την θητεία του ως Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Νώντας Κυριαζής, λίγο πριν την εκλογή του νέου Προέδρου. Ο κ. Κυριαζής ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία που είχαν μέχρι και την παραίτησή του, ενώ τόνισε πως κατά την διάρκεια της  θητείας του «οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ήσαν σύννομες και καμία δεν ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Πρόεδρο του ΔΣ Πύργου και δήλωσε «παρών» ώστε να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις «για τη λύση των χρόνων και καθημερινών προβλημάτων του Πύργου και των χωριών με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών», όπως τόνισε.

Αναλυτικά, ο Νώντας Κυριαζής, δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους σας για τη συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια της θητείας  μου, που λήγει σήμερα (σ.σ. χθες) με την εκλογή νέου προέδρου, λόγω της παραίτησής μου, αφού μέχρι την πλήρωση της θέσης υποχρεούμαι να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου. Ευχαριστώ και τους ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής επικοινωνίας και τους δημοσιογράφους. Είχατε καθοριστική συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών και στην ικανοποίηση της επιταγής του νόμου, ότι οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων έχουν δημόσιο χαρακτήρα.

Θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα μου, ότι συνεργαστήκαμε άψογα όταν χρειάστηκε, ότι σας ενημέρωνα για τις συνεδριάσεις έγκαιρα και ήμουν πρόθυμος για παροχή κάθε διευκρίνησης και πληροφορίας. Με την ευκαιρία οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όλο το προσωπικό, όλους τους υπαλλήλους για τη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ιδιαίτερα πρέπει να εξάρω τη συμβολή των δυο μόνιμων υπαλλήλων στη γραμματεία του ΔΣ, την Παναγιώτα Λιβέρη και τη Γεωργία Πλατανίτη. Η εμπειρία τους ήταν πολύτιμη για μένα και η εργατικότητα καθώς και η ακεραιότητα του χαρακτήρα τους δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι υπάλληλοι είναι συνεργάτες των αιρετών και αναγκαίο γρανάζι για να λειτουργήσει σωστά η μηχανή του Δήμου, δεν είναι δυνατόν να τους τοποθετούμε απέναντι. Οι αιρετοί είμαστε προσωρινοί, ενώ οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι.

Πιστεύω ότι τίμησα το αξίωμα που κατείχα ως τίμιος Πυργιώτης και ως νομικός και άνθρωπος που αγαπάω παθολογικά τον τόπο μου. Τήρησα τη νομιμότητα, σεβάστηκα την αντίθετη άποψη, αφού στόχος όλων μας είναι με κοινή προσπάθεια να οδηγήσουμε το Δήμο σε μια αναπτυξιακή πορεία, μια πορεία προς τα εμπρός, χωρίς οπισθοδρομήσεις, μικροψυχίες και προκαταλήψεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ήσαν σύννομες και καμία δεν ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατόπιν προσφυγής. Μάλιστα πρέπει να σας ενημερώσω ότι την Παρασκευή 3-2-2023 δημοσιεύτηκε η απόφαση της εποπτεύουσας αρχής που απορρίπτει την προσφυγή του Δημάρχου κατά αποφάσεως του ΔΣ και επικυρώνει την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στις 8-11-2022 περί μη εκχώρησης των δημοτικών τελών για δώδεκα χρόνια σε εργολάβο για αποπληρωμή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ενεργειακής αναβάθμισης. Γνωρίζετε προφανώς ότι πριν λίγες  μέρες είχε εκδοθεί και η απόφαση του αρμόδιου ελεγκτικού Οργάνου που ακύρωσε τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το ίδιο θέμα.

Η θητεία μου θα κριθεί από τους πολίτες, εγώ έκανα ότι μπορούσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και των καθηκόντων μου. Βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε πολλές αρμοδιότητες μέχρι τον Γενάρη του 2023, αφού με το Νόμο Θεοδωρικάκου του 2019, όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες ασκούνταν για τα 3,5 αυτά χρόνια από την Οικονομική Επιτροπή.  Οι συμβάσεις, οι αναθέσεις έργων, οι προσλήψεις, όλες οι αποφάσεις, οι ουσιαστικές και οι καθοριστικές για το μέλλον ενός Δήμου. Τώρα θα έχει πιο πολλές αρμοδιότητες το Δ.Σ.

Εγώ όμως παραιτήθηκα για τους λόγους που έχω αναλύσει και δηλώσει. Στο νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω ότι θα ανταποκριθεί στις ευθύνες του ρόλου του. Η επίλυση των θεμάτων του Δήμου απαιτεί συλλογικότητα συνέπεια, διαρκή και ανιδιοτελή προσπάθεια από όλους μας.

Τελειώνοντας, θέλω να δηλώσω ότι θα είμαι παρών για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για τη λύση των χρόνων και καθημερινών προβλημάτων του Πύργου και των χωριών με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ