Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Πύργος, η επόμενη πόλη ανάπτυξης των Special Olympics Hellas

Ο Πύργος, η επόμενη πόλη ανάπτυξης των Special Olympics Hellas

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξεκινούν προπονήσεις για άτομα με νοητική αναπηρία σε 2 αθλήματα

Στον Πύργο θα βρίσκονται τα Special  Olympics Hellas, στο διάστημα 2 έως 3 Φεβρουαρίου, για την έναρξη του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Πύργου, που θα παρέχει εντελώς δωρεάν στα άτομα με νοητική αναπηρία της περιοχής, ευκαιρίες προπόνησης στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (pingpong) και του στίβου και δυνατότητες συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Πύργου θα εγκαινιαστεί με την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ.  κ. Διονύσιου Κοδέλλα, και του Δημάρχου του Πύργου, κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3Φεβρουαρίου, στις 12:30, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Ο Πύργος αποτελεί την 17η σε σειρά πόλη στην οποία υλοποιείται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των SpecialOlympicsHellas με την πολύτιμη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρέχοντας σε άτομα με νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, τη δυνατότητα να εξελιχθούν, να ενεργοποιηθούν και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, καθώς και η στήριξη της οικογενείας τους.Η Ομάδα των SpecialOlympicsHellasμαζί με τον Συντονιστή και τους προπονητές θα αναλάβουν το σημαντικό έργο να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Η συνεργασίατης Ομάδαςτων SpecialOlympicsHellasμε το Δήμο Πύργουθα επισφραγιστείτο μεσημέρι της Παρασκευής 3/2, με την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας.

Τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, εδώ και 34 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, με όραμα να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με νοητική αναπηρία, μέσα από τον αθλητισμό, και να συμβάλλει στην ομαλή ένταξή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Στόχος του προγράμματος είναιη επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και των αγωνιστικών δυνατοτήτων των αθλητών καθώς και η ένταξη ακόμα περισσότερων ατόμων με νοητική αναπηρία, σε 21 επιπλέον πόλεις και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει προπονητικά προγράμματα στις περιοχές: Άρτα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάλυμνος, Καστοριά, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κως, Λευκάδα, Σκιάθος, Σπάρτη, Σύρος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Σάμο, Λαμία, και τώρα και στον Πύργο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336

Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336