Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚοινή συνέντευξη τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο: «Ενώνουμε δυνάμεις - Απλώνουμε τα...

Κοινή συνέντευξη τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο: «Ενώνουμε δυνάμεις – Απλώνουμε τα χέρια για περισσότερες συνεργασίες»

Δημιουργία νέου σχήματος με τη σύμπραξη των Δημοτικών Παρατάξεων «ΑΝΑΣΑ», «Όραμα Δημιουργίας» και «Πρωτεύουσα ευθύνης» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο

Την δημιουργία νέου διευρυμένου δημοτικού σχήματος, προερχόμενο  από την σύμπραξη των Δημοτικών Παρατάξεων «ΑΝΑΣΑ», «Όραμα Δημιουργίας» και «Πρωτεύουσα Ευθύνης», με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύργου με τους επικεφαλής και δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων.

Στην κοινή Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί , παρόντες ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του «Όραμα δημιουργίας» και αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλο, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος με τον δημοτικό σύμβουλό Χρήστο Νικολόπουλο της παράταξης «Πρωτεύουσα Ευθύνης» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Φραγκαντώνης.

Όλοι μαζί, συμπράττουν με τη Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα προανήγγειλαν την κοινή τους κάθοδο στις προσεχείς εκλογές με τη δημιουργία νέου διευρυμένου αυτοδιοικητικού σχήματος, το όνομα και η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυναν ήδη κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε πολίτη που συμπορεύεται στις ίδιες αξίες και οράματα που πρεσβεύουν.

 «Δεν περισσεύει κανείς, αλλά και ουδείς αναντικατάστατος»

Πολύτιμη και δημιουργική, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πύργου την ένωση των δημοτικών δυνάμεων, όπως αυτή εξελίχθηκε κι από την αρχή της θητείας του, τονίζοντας πως: «Το μήνυμα που μας στέλνει η κοινωνία είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, με απλωμένα χέρια για περισσότερες συνεργασίες. Σε κάθε τομέα. Και έρχονται πολλοί μαζί μας. Μέσα από τις συνεργασίες μας έχουμε αποκτήσει έναν μηχανισμό αποτελεσματικότητας και κατανόησης που εισπράττει ο πολίτης.

Το μήνυμα της ένωσης δυνάμεων είναι πολύ πιο ηχηρό από τα όποια μικροπυροτεχνήματα προσωπικών στρατηγικών ή εκρήξεων! Μέχρι τώρα, εμείς έχουμε μόνο μια ανεξαρτητοποίηση από την παράταξή μας. Κατά τα λοιπά, όλοι με δική τους επιλογή, παραμένουν».

Δυναμική εξέλιξη

Αφουγκραζόμενος τις επιταγές της κοινωνίας, όπου σε όλο τον κόσμο επικρατεί η διεύρυνση δυνάμεων, ο κ. Αντωνακόπουλος συνέχισε λέγοντας επίσης ότι: «Οι μοναχικοί δρόμοι, ο ατομισμός, η προσωποποίηση των αντιθέσεων, η μετατροπή κάθε διαφωνίας σε δικαστική εκκρεμότητα δεν είναι προοδευτικές τακτικές. Είμαστε προοδευτικοί, με προσωπικές αντιλήψεις, ακόμα και με κάποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, αλλά στον τομέα «Πύργος» έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις και τη μεγάλη κοινή συνισταμένη μας για το πώς θα πάμε την πόλη ψηλά.

Είμαστε σε ένα καινούργιο διευρυμένο σχήμα, στο οποίο προσχωρούν καθημερινά πολίτες που έχουν την ίδια κοινή αγωνία για την καλύτερη πορεία αυτής της πόλης, την οικονομία της, τη νέα γενιά. Κοιτάμε μπροστά! Η ενασχόληση με το παρελθόν, που η ίδια η κοινωνία το έχει λήξει, δεν μας απασχολεί. Με οπλοστάσιο τη νομιμότητα, την εντιμότητα, τη μαχητικότητα, την ειλικρίνεια, την αλληλεγγύη και τη συλλογική συνείδηση, προχωράμε στο μέλλον».

Σημαντικό το έργο των αντιδημάρχων

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στο αποτελεσματικό έργο των Αντιδημάρχων προερχόμενων από τις παραπάνω παρατάξεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Γιάννης Αργυρόπουλος ως αναπληρωτής Δήμαρχος και στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του κι αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα που ειδικά αυτό το διάστημα είναι «απανωτά». Από την παράταξή του ο έτερος Γιάννης Αργυρόπουλος στον αθλητικό τομέα δίνει σπουδαία δείγματα γραφής.

Ο Γιάννης Πλεμμένος με τον Χρήστο Νικολόπουλο είναι εκφραστές της παράταξης «Πρωτεύουσα Ευθύνης».  Ο Γιάννης έχει κάνει πολλά πράγματα στο χώρο της Παιδείας, του Εθελοντισμού και του Πολιτισμού, καθώς κι όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις που γίνονται έχουν τη συμμετοχή του.

Η μεγάλη μας διαφορά με το παρελθόν είναι σαφώς η καθαριότητα, η οποία πέρασε διάφορες περιπέτειες στην αρχή αλλά η ανάληψη της αντιδημαρχίας από τον Παναγιώτη Φραγκαντώνη, σήμανε μια σταθερή πορεία βελτίωσης, με αγορά εξοπλισμού αλλά κυρίως μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία του. Μπορεί να υπάρχουν μικροαστοχίες – και πάντα θα υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που όμως είναι θέμα και συμπεριφοράς των πολιτών – αλλά έχουμε μια πόλη πολύ καθαρή με θεαματικό αποτέλεσμα διαφοράς».

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Ενωμένοι, ενώνουμε περισσότερους»

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των συνεργασιών μετά τις προηγούμενες εκλογές, τους λόγους που προχώρησε σε συμφωνία με την παράταξη του Δημάρχου, τη δημιουργία του νέου Δημοτικού σχήματος, καθώς και το μήνυμα που εκπέμπει.

«Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις προηγούμενες εκλογές, ήταν μια πρόκληση για όλους μας. Η διακυβέρνηση των Δήμων απαιτούσε ευρύτερες συνεργασίες, ανοιχτά μυαλά, συμμαχίες παρατάξεων. Η δική μας παράταξη «Όραμα δημιουργίας», μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, προχώρησε σε μια προγραμματική συμφωνία συνεργασίας με την παράταξη «ΑΝΑΣΑ» του Δημάρχου. Η συμφωνία αυτή βασίστηκε σε δύο άξονες:

-είμαστε δύο ανεξάρτητες παρατάξεις, χωρίς κηδεμονεύσεις από κόμματα, οικονομικούς παράγοντες κ.α.

-με τον Τάκη Αντωνακόπουλο μας συνέδεαν για πολλά χρόνια κοινοί αγώνες στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο.

Τρία χρόνια μετά, το μοντέλο αυτό στο Δήμο Πύργου πέτυχε. Παρά τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες, με επιδημίες, οικονομικές κρίσεις, εμπόδια που έβαζε ένα μέρος της αντιπολίτευσης, ο Δήμος Πύργου κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις.

Έχουμε να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό, πολύπλευρο έργο και κυρίως ένα έργο με επίκεντρο τον άνθρωπο. Έχουμε μια Δημοτική Αρχή που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των συμπολιτών μας και καθημερινά παλεύει για λύσεις.

Το 2023 είναι χρονιά εκλογών, με έναν καινούργιο πλέον εκλογικό νόμο που επαναφέρει την πλειοψηφία, όπως αυτή των 3/5 που θα έχει ο δήμαρχος μετά τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. Χρειάζεται συνέχιση του έργου. Μια ισχυρή Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Τάκη Αντωνακόπουλο.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα:

-Ενοποιούμε τις παρατάξεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Φραγκαντώνη.

-Θα δημιουργήσουμε τη νέα παράταξη με σύνθεση παλαιών και νέων προσώπων, που θα απολογείται μόνο στην κοινωνία.

Άμεσα θα στείλουμε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα ανακοινώνουμε όπως προβλέπεται και τυπικά την σύμπραξή μας στην παράταξη του Δημάρχου. Θα δημιουργηθεί από κει και πέρα μια νέα παράταξη, που θα δούμε στο εγγύς μέλλον την ονομασία, τα σύμβολα και τους νέους ανθρώπους που θα την απαρτίζουν.

Είμαστε σε έναν δρόμο που πολλοί συνδημότες μας θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτή την καινούργια προσπάθεια.

Το μήνυμα μας είναι: «Ενωμένοι, ενώνουμε περισσότερους».

«Συνεχώς στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του»

Τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, αναφέροντας ακόμα:

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Συμπορευόμαστε με τον δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο για μια δημιουργική συνεργασία, πολύτιμη για το καλό της πόλης και το καλό των συμπολιτών μας. Προσωπικά, στον τομέα μου θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος σε ότι μου έχει ανατεθεί και μου αναλογεί και συγκεκριμένα στον αθλητικό τομέα, ώστε η αθλητική νεολαία, κι όχι μόνο, του Δήμου μας να έχει τις καλύτερες συνθήκες, να βρίσκει διέξοδο στα αθλητικά κέντρα, τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους. Συμφωνώ πως όλοι μαζί ενωμένοι είναι ό,τι το καλύτερο».

Γιάννης Πλεμμένος: «Συγχωνεύουμε κι επίσημα τις παρατάξεις μας με τον κ. Αντωνακόπουλο και προχωράμε για να φτιάξουμε κάτι καινούριο, μια νέα παράταξη, ακόμα πιο διευρυμένη, που θα έχει συνεχώς στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Προσωπικά σαν πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα Ευθύνης» που είχε επικεφαλής τον κ. Λάμπη Αριστειδόπουλο, είναι γνωστό πως είχα πάρει θέση υπέρ του κ. Αντωνακόπουλου αμέσως μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής το 2019. Έχουμε ήδη μια άψογη συνεργασία τα τρία τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε έτσι. Μας εκφράζει απόλυτα πως η παράταξη έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και την κοινωνία, κι άλλωστε κι εγώ στις αρμοδιότητες μου έχω τομείς της κοινωνικής πολιτικής. Προσπαθούμε να γινόμαστε καθημερινά αποδοτικότεροι και καλύτεροι. Και θέλουμε στις επόμενες εκλογές να εμφανίσουμε ενώπιον των συνδημοτών μας μια νέα, διευρυμένη παράταξη που συνεχώς θα έχει το βάρος της στον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Παναγιώτης Φραγκαντώνης: Με τη σειρά μου, θέλω να δηλώσω τη συμπόρευση μου με τον δήμαρχο Παν. Αντωνακόπουλο. Και με την ευκαιρία να επισημάνω ορισμένα πράγματα για τον τομέα μου, αυτόν της καθαριότητας. Στην καθαριότητα, μετά τη μεγάλη κρίση των σκουπιδιών καθώς και τη δημιουργία του εργοστασίου, στο Δήμο μας δεν υπήρχε τίποτα από υλικά, από αυτοκίνητα, από κάδους, και γενικότερα η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε μια διαλυμένη και απόλυτα προβληματική κατάσταση. Αυτή η δημοτική αρχή αγόρασε έξι αυτοκίνητα ελαφρώς μεταχειρισμένα, ένα καινούριο αυτοκίνητο, 1000 κάδους, και γενικότερα εμπλούτισε τον τομέα με απαραίτητα μέσα για να γίνει η κατάσταση πολύ καλύτερη. Η βελτίωση είναι σαφώς αισθητή. Βέβαια, απομένουν να γίνουν πράγματα ακόμα, όπως στην ανακύκλωση και σε άλλους σχετικούς τομείς, που σταδιακά θα γίνουν κι αυτά. Αυτή η δημοτική αρχή με το έργο της έχει προσφέρει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής του Δήμου μας. Από τη βοήθεια σε συνανθρώπους μας με διάφορους τρόπους, μέχρι τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, είναι πανταχού παρούσα και αποτελεσματική».

Χρήστος Νικολόπουλος: «Όλοι μαζί πρέπει να πολεμήσουμε για το καλύτερο του Δήμου Πύργου. Επί πολλά χρόνια νωρίτερα, ορισμένοι δεν δούλεψαν όσο κι όπως θα έπρεπε, και δεν μπόρεσαν να προσφέρουν όσο χρειαζόταν. Οι αιρετοί πρέπει να δουλέψουν πολύ και μέχρι τώρα η παράταξη του δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου δουλεύει πάρα πολύ και σωστά. Ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που έχει πετυχημένη καριέρα πολλών ετών στα κοινά, δουλεύει πολύ και συμπορεύομαι μαζί του». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ