Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύργος: «Πόλεμος» για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Κατακόλου

Πύργος: «Πόλεμος» για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Κατακόλου

«Προσωρινή νίκη» των κατοίκων απέναντι στην εταιρεία, καθώς η κεραία δεν τοποθετήθηκε

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από τους κατοίκους της περιοχής

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων αλλά και μαθητών των όμορων σχολείων προκάλεσε η απόφαση, μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να προχωρήσει στην τοποθέτηση κεραίας σε οίκημα το οποίο βρίσκεται στην οδό Κατακόλου- εκεί όπου πριν από μερικές εβδομάδες στεγαζόταν γνωστό καφέ. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το κτίριο όπου επιχειρήθηκε για μία ακόμα φορά να τοποθετηθεί η κεραία, ενώ στο σημείο βρέθηκαν νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας καθώς και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τελικά και χθες, η επιχείρηση τοποθέτησης της κεραίας σταμάτησε από τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία επιχειρεί, βάση της άδειας που έχει πάρει να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας, στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο όμως απέχει μόλις 46 μέτρα από το νηπιαγωγείο που βρίσκεται πλησίον των εργατικών κατοικιών, 129 μέτρα από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 107 μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο οποίο καθημερινά αθλούνται δεκάδες παιδιά, και 179 μέτρα από τον παιδότοπο.

Χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής και μαθητές, των όμορων σχολικών μονάδων, κατάφεραν μία «προσωρινή νίκη» απέναντι στην εταιρεία καθώς μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την διοίκηση, αποφασίστηκε να κατέβει η κεραία έως την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κάτοικοι της περιοχής και έχουν προσδιοριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου. Η δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει εάν τελικά θα τοποθετηθεί η κεραία ή όχι, στην οδό Κατακόλου.

Κιόσι Φλάβιο, Πρόεδρος 15μελούς, 2ου ΕΠΑΛ Πύργου

«Επηρεάζει την υγεία όλων μας, πόσο μάλλον των μικρών παιδιών»

«Ήρθαμε εδώ, όλα τα παιδιά του σχολείου, να διαμαρτυρηθούμε για την τοποθέτηση κεραίας τηλεφωνικής εταιρίας, λίγα μόνο μέτρα από το σχολείο μας. Θα υπάρξει μεγάλη εκπομπή ακτινοβολίας από την κεραία και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν εκτός από το σχολείο μας, το νηπιαγωγείο, το καλτσέτο καθώς και κάτοικοι που τα σπίτια τους είναι ακριβώς δίπλα. Επηρεάζει την υγεία όλων μας, πόσο μάλλον των μικρών παιδιών. Δεν έχουν πάρει έγκριση από το σχολείο μας, ούτε από τους υπολοίπους. Διαμαρτυρόμαστε και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Κοιτάμε την  υγεία μας.  Ζητάμε να μας δείξουν τα χαρτιά με την επίσημη έγκριση για την τοποθέτηση της κεραίας και αρνούνται. Δεν θα σταματήσουμε, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ