Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚάθετη η Κεραμέως: Γιατί αποκλείει το κλείσιμο σχολείων και την υποχρεωτική μάσκα...

Κάθετη η Κεραμέως: Γιατί αποκλείει το κλείσιμο σχολείων και την υποχρεωτική μάσκα για γρίπη και κορονοϊό

Η κα. Κεραμέως είπε πως το υπουργείο Παιδείας, από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια «ύποπτα» συμπτώματα και μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες.

Η αύξηση των κρουσμάτων γρίπης και κορωνοϊού δεν αλλάζει τα δεδομένα για τα σχολεία, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα  υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε κατηγορηματικά στον ΑΝΤ1 ότι η ίδια δεν έχει δεχθεί καμία εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών ούτε για κλείσιμο των σχολείων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και των ιώσεων, όπως της γρίπης, ούτε για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας, από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια «ύποπτα» συμπτώματα και μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώντας μέχρι και απουσίες πέντε ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Σε ότι αφορά το θέμα των αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί αποτελεί στρέβλωση και οι αναπληρωτές να είναι μόνο για να καλύπτον κάποια έκτακτη ανάγκη. Για τον λόγο αυτό γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ