Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατάκολο: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων

Κατάκολο: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος : “Στόχος είναι ο Αγιασμός των ψυχών και των πνευμάτων”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Κατακόλου η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου Β΄, παρουσία Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που τήρησαν πιστά το έθιμο πέφτοντας στα νερά προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά. Τον Τίμο Σταυρό έπιασαν δύο νεαροί ταυτόχρονα, λαμβάνοντας τις ευλογίες του Σεβασμιότατου. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο και μετά το πέρας της, η πομπή συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική Πύργου “Απόλλων” έφτασε στο σημείο τελετής Αγιασμού των Υδάτων.

Αμέσως μετά ακολούθησε στην πλατεία Κατακόλου η κοινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΛΤΠ, της Κοινότητας Κατακόλου, του Σωματείου Κατακόλου, του Λαογραφικού Συλλόγου Κατακόλου, του Εμπορικού Συλλόγου “Αλληλεγγύη” και της ποδοσφαιρικής ομάδας “Αργοναύτης” Κατακόλου, παρουσία όλων των προέδρων και μελών των φορέων

Ο Δήμαρχος Πύργου, στο ευχετήριο μήνυμά του τόνισε: «Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, με τη λαμπρότητα που αρμόζει, τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων. Στόχος είναι ο Αγιασμός των ψυχών και των πνευμάτων γιατί σ’ αυτό πάσχουμε ως κοινωνία. Εύχομαι αυτός ο συμβολισμός, να σημάνει μια βελτίωση στις ανθρώπινες συμπεριφορές, να βοηθήσει του ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις για τον πλανήτη, τη χώρα, το νομό και το δήμο μας, να συμπεριφερθούν με το χριστιανικό πρόταγμα της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της δημιουργίας, της συναδέλφωσης. Αυτό είναι το μήνυμα του Χριστιανισμού. Ο άνθρωπος έχει ανώτερες αναζητήσεις και χωρίς αλληλεγγύη και συναδέλφωση δεν μπορούμε να ζήσουμε στον πλανήτη. Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι κάθε καλό”. Στο κοινοτικό κατάστημα ακολούθησε λιτή δεξίωση και κοπή της δεύτερης πίτας του Δ.Λ.Τ.Π. με τον κ. Αντωνακόπουλο να αναφέρεται στο δημιουργικό έργο της κοινότητας και του προέδρου Φραντζή Κολόσακα, στην πολιτιστική ανάδειξη του τόπου για την οποία συμβάλλουν ο Πολιτιστικός σύλλογος “Φάρος” και ο νεοσύστατος Λαογραφικός Σύλλογος- στη μνήμη του Σπύρου Χιόνη- υπογραμμίζοντας ότι ο Κατάκολο παραμένει ο “πνεύμονας” ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής αλλά και της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ