Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦΟΔΣΑ Ηλείας: Πάλι τα ίδια με τα χρέη των Δήμων για την...

ΦΟΔΣΑ Ηλείας: Πάλι τα ίδια με τα χρέη των Δήμων για την διαχείριση των απορριμμάτων

Ζητούν νέα συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας

Γ. Λυμπέρης: «Να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη ή να κάνουν δανεισμό»

Συνεδρίασε με αρκετές απουσίες χθες το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ηλείας με θέματα, για ακόμα μία φορά, την τιμολογιακή πολιτική του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ για το έτος 2023, καθώς και για τις οφειλές των Δήμων προς τον Σύνδεσμο.

Μια τιμολογιακή πολιτική που έχει ψηφιστεί φυσικά από τον Σεπτέμβριο του 2022, ωστόσο όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Ήλιδας και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Λυμπέρης: «Ζήτησα να δούμε εάν υπάρχει τρόπος -διότι είναι νομική δέσμευση στη σύμβαση- να μην υπάρξει προσαρμογή 6% ή παραπάνω».

Όπως ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Γιάννης Λυμπέρης θα επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. Διονύσιο Γεωργόπουλο προκειμένου να υπάρξει νέα συνάντηση με τους Δημάρχους της Ηλείας. Υπενθυμίζουμε πως ανάλογη συνάντηση είχε υπάρξει και το Φεβρουάριο του 2022.

Ο Γιάννης Λυμπέρης τόνισε πως θα θέσει δύο υποχρεώσεις-υποσχέσεις προς την Κοινοπραξία, που όντως τις είχε αναλάβει από εκείνη την περσινή συνάντηση. «Να δημιουργήσει ΚΔΑΥ στο εργοστάσιο και θρυμματοποιητή για τα κλαδιά και να τα κάνει μόλις πάρει γνωμάτευση από τον νομικό σύμβουλο και απόφαση από τον ΦΟΔΣΑ», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ.

Σε ότι αφορά τα χρέη των Δήμων της Ηλείας για την διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Ήλιδας, επεσήμανε: «Κάποιοι Δήμοι τα έχουν πληρώσει όλα σχεδόν, κάποιοι άλλοι έχουν πληρώσει ένα μέρος των οφειλόμενων και κάποιοι άλλοι σχεδόν τίποτα. Έχουν γίνει και παρακρατήσεις από τους λογαριασμούς των Δήμων για τη ΔΕΗ και από τους Κεντρικούς Αυτοτελούς Πόρους από το ΥΠΕΣ για τη διαχείριση 2019-21. Αν δεν πληρώσουν οι Δήμοι προφανώς και θα γίνουν κι άλλες παρακρατήσεις».  

Επειδή τα χρέη των Δήμων για τα απορρίμματα έχουν φτάσει στα ύψη ο Γιάννης Λυμπέρης προτείνει πλέον δύο λύσεις: «Εδώ υπάρχουν δύο δυνατότητες: να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη ή να κάνουν δανεισμό με μακροχρόνια αποπληρωμή για να πληρώσουν τις οφειλές. Έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η δουλειά και πρέπει να πληρώσουν», ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ