Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκληρή γλώσσα από τον Γιάννη Λυμπέρη με αιχμές για τα… παπαγαλάκια

Σκληρή γλώσσα από τον Γιάννη Λυμπέρη με αιχμές για τα… παπαγαλάκια

«Το Αθλητικό Κέντρο θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα…»

Έκκληση για φειδωλή χρήση των εγκαταστάσεων ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ενεργειακού κόστους

Σκληρή γλώσσα, στέλνοντας μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες και κυρίως σε όσους επενδύουν στην κακόβουλη κριτική και τη δυσφήμιση της δημοτικής αρχής, χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με αφορμή την λειτουργία του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας και τα προβλήματα που ανέκυψαν με τη μονοήμερη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ο κ. Λυμπέρης στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ κ. Γιώργο Μπακέλλα, δεν μάσησε τα λόγια του και αναφέρθηκε σε «παπαγαλάκια» τα οποία είτε υποκινούνται για να προβαίνουν σε κακόβουλες αναρτήσεις είτε προσδοκούν να αποκομίσουν κάτι για να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες. 

Αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχουν ανακύψει τα προβλήματα, κυρίως εξαιτίας της εγκατάλειψης και των φθορών που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και την παρέμβαση του δήμου για την τακτοποίηση της οφειλής προς τη ΔΕΗ, με δεδομένη την ενεργειακή κρίση, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση με φειδώ σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος. Επί της ουσίας, αυτό που ζήτησε ο Δήμαρχος είναι χρήση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου για κάλυψη των πραγματικών αναγκών και όχι αλόγιστη χρήση.

«Δέχομαι την κριτική… δεν δέχομαι

την κακόβουλη κριτική»

«Έχουμε μία άρτια διαπεριφερειακή αθλητική εγκατάσταση, με αιχμή το κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων. Όταν το 2014 αφήσαμε την δημοτική αρχή και το κολυμβητήριο παρέμενε κλειστό κάθε χειμώνα, δεν είδα συμπολίτες- παπαγαλάκια να γράφουν για το πρόβλημα. Όταν ανέλαβα εκ νέου το 2019 και είπα ότι δεν θα ξανακλείσει το κολυμβητήριο, με μια-δυο μονοήμερες διακοπές του ρεύματος άρχισαν να γράφουν…», σχολίασε ο κ. Λυμπέρης και αναφερόμενος στην κατάσταση του κολυμβητηρίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το κολυμβητήριο το παραλάβαμε διαλυμένο. Με χαλασμένες τις αντλίες θερμότητας και ξηλωμένο το μισό ηλιακό πάρκο! Όταν με μεγάλες προσπάθειες το βάλαμε σε μία σειρά και άρχισε να λειτουργεί, τα ‘παπαγαλάκια’ σιώπησαν και ξαναξύπνησαν με τις δύο διακοπές ηλεκτροδότησης. Εγώ δεν έχω κανναβούρι να ταΐσω κανένα παπαγαλάκι, εγώ έχω την ευθύνη μου που αποτυπώνεται στις πράξεις μου. Το κολυμβητήριο δεν κλείνει… Μέσα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς εμείς βρήκαμε κονδύλια και αντικαταστήσαμε τα διαλυμένα, καταφέραμε και τακτοποιήσαμε τις 350.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι την κριτική την δέχομαι, την κακόβουλη κριτική που ζητάει κάτι… δεν την δέχομαι…».

Όχι άσκοπη κατανάλωση

Παράλληλα, ο κ. Λυμπέρης έκανε έκκληση στους δημότες για μείωση της κατανάλωσης: «Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι όπως σε γίνεται σε όλους τους δήμους, πρέπει κι εμείς να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας. Θα περιορίσουμε τις σπατάλες και την άσκοπη κατανάλωση, για να κάνουμε την δουλειά μας, να εξυπηρετείται το κοινό και οι σύλλογοι.  Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε 25.000 ευρώ το μήνα. Γι’ αυτό κάνω έκκληση προς όλους για να μπορέσουμε να μείνουμε λειτουργικοί».

«Θα πολεμήσω μέχρι τέλους…»

Από την πλευρά του ο κ. Μπακέλλας υπογράμμισε ότι ως πρόεδρος απευθύνεται στον απλό πολίτη, αδιαφορώντας για τα όποια ‘παπαγαλάκια’, εξηγώντας το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ‘Ηλείος’ εξαιτίας του ενεργειακού χρέους. Ένα πρόβλημα που καταγράφεται επί σειρά ετών και έρχεται από το παρελθόν.

«Στο παρελθόν απέφυγαν να αποπληρώσουν την οφειλή, με αποτέλεσμα το τεράστιο χρέος που έχει συσσωρευθεί να οφείλεται στα πανωτόκια. ‘Ένα χρέος που όταν ανέλαβα την ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου του ‘Ηλείου’, είχε ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θα ασχοληθώ προσωπικά για να εξασφαλίσω την υγιή αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι σημαντικό σ’ αυτό το σημείο να επισημάνω ότι οι δήμοι και τα ΝΠΔΔ δεν έχουμε την βοήθεια της κεντρικής εξουσίας και κάνουμε τεράστια προσπάθεια καθημερινά. Η ΔΕΗ δεν έχει δημόσιο χαρακτήρα και η επαφή μαζί της δεν είναι εύκολη.  Παρ’ όλα αυτά μπήκαμε σε μια υγιή σχέση και θα ολοκληρώσουμε την συνεργασία μέχρι κεραίας.  Φυσικά η διαπραγμάτευση θα έχει και διεκδικήσεις από την πλευρά μας. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι είμαι εδώ, παραμένω στις επάλξεις και θα πολεμήσω μέχρι τέλους γι’ αυτά που πρεσβεύω. Οι πολίτες να γνωρίζουν ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του αθλητικού κέντρου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ