Ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Ηλείας

431

Ξεκίνησαν πριν λίγη ώρα οι διεργασίες για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Ηλείας από  την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στην Μονή Πετράκη έχουν ήδη μεταβεί  από την Ηλεία, Ιερείς αλλά και πλήθος πιστών υποστηρικτών του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανάσιου καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος.

Πριν από λίγα λεπτά ο  Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Δράμας.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης έλαβε στην τελική ψηφοφορία 69 ψήφους όσους είχε λάβει και στο τριπρόσωπο. Να αναφερθεί ότι κατά τη διαδικασία της εκλογής βρέθηκαν τέσσερις λευκές και μία άκυρη ψήφος.

Ο Α’ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου διαδέχεται τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο.

Ο π. Δωρόθεος, είναι κληρικός της Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Βαθύτατα μορφωμένος και «καλλιεργημένος» κληρικός, με πλούσιο και ποικιλόμορφο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.