Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤην ώρα της κηδείας του 68χρονου Χ. Αναγνωστόπουλου, οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο...

Την ώρα της κηδείας του 68χρονου Χ. Αναγνωστόπουλου, οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αυτοκίνητα!

Η Εφύρα του νομού Ηλείας ήταν ντυμένη στα μαύρα χθες το πρωί για την κηδεία του 68χρονου συνταξιούχου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του, δίπλα από το ελαιοτριβείο του ανιψιού του τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας. Ηταν όλοι εκεί. Τα αδέλφια του, τα ανίψια του, οι συγχωριανοί του που τόσο τον αγαπούσαν.

«Ηταν μια ψυχούλα. Μόνο έδινε. Δεν έπαιρνε» έλεγαν όλοι. Την ίδια ώρα της κηδείας, στο πατρικό σπίτι, άνδρες της Ασφάλειας έκαναν «φύλλο και φτερό» ότι υπήρχε και θα μπορούσε να δώσει κάποιο στοιχείο. Ερεύνησαν εκ νέου το σημείο του φόνου, τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο ελαιοτριβείο, τους χώρους περιμετρικά του οικοπέδου. Η Ασφάλεια Αμαλιάδας αναζητά δύο πράγματα: Το όπλο και το κίνητρο.

Οι έμπειροι αστυνομικοί θεωρούν πως το φονικό όπλο είναι ένα μακρύ ξύλο που παραπέμπει σε καδρόνι το οποίο ο δράστης μετά το φονικό είτε το έκρυψε, είτε το πέταξε σε πυκνή βλάστηση, είτε το έκαψε πιο μακριά!

Οσον αφορά στο κίνητρο που μπορεί να είχε ο δράστης της δολοφονίας του 68χρονου άνδρα, συνεχίζει να αποτελεί «μυστήριο»! Και αυτό γιατί οι μαρτυρίες λένε πως ο άτυχος άνδρας δεν είχε προστριβές ούτε εντός ούτε εκτός οικογένειας. Και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι της τραγωδίας ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να «δέσουν» την υπόθεση. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά από τις σπουδές του στην Γαλλία, βρέθηκε στην Σουηδία όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Εκεί είχε ένα τροχαίο, και μετά από λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο εκλιπών ήταν αυτάρκης, και όπως χαρακτηριστικά, δήλωσαν όσοι τον γνώριζαν δεν είχε ανάγκη από κανέναν αφού εκτός των άλλων ελάμβανε δύο συντάξεις: Μία από την Ελλάδα και μία από τη Σουηδία, όπου είχε εργαστεί ως αρχιτέκτονας για πολλά χρόνια.

Είχαν σχεδιάσει τον φόνο;

Αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε σχεδιάσει τον φόνο. Να μην ήταν δηλαδή μία πράξη εκείνης της στιγμής, εν βρασμώ ψυχής. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν ελάχιστες κηλίδες αίματος που δεν συνάδους με την βιαιότητα, τον αριθμό αλλά και το μένος των χτυπημάτων στο κεφάλι του 68χρονου. Θυμίζουμε ότι ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης έκανε λόγο για 40 χτυπήματα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εικόνα της σορού του άτυχου άνδρα η οποία ήταν αρκετά επιμελημένη και εκ πρώτης όψεως δεν παρέπεμπε σε δολοφονία, οδηγούν στο συμπέρασμα, πως ο δράστης ή οι δράστες της στυγερής δολοφονίας μετά την αποτρόπαια πράξη τους, προσπάθησαν να καθαρίσουν τα αίματα αλλά και να σβήσουν όλα τα υπόλοιπα ίχνη, προκειμένου ο θάνατος του 68χρονου συνταξιούχου να μοιάζει ως αυτοκτονία. Κάτι που αστυνομικοί απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι κηλίδες αίματος βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού στον οποίον στεγάζεται και το ελαιοτριβείο. Και το ερώτημα είναι σαφές: Αυτές οι κηλίδες ήσαν από το φονικό όπλο, ή ο φόνος έγινε αλλού και το άψυχο σώμα μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού;

Ηδη στην Ασφάλεια έχουν καταθέσει όλοι οι συγγενείς, άνθρωποι του χωριού που τον γνώριζαν όπως επίσης και ένας άνδρας που φέρεται να μίλησε τηλεφωνικά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο λίγες ώρες πριν εντοπιστεί νεκρός.

Πηγή:flamis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ