Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής...

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη

Με μια λιτή τελετή ο Δήμος Πύργου τίμησε το απόγευμα του Σαββάτου τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένη κ.κ. Αθανάσιου Μπαχού. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-

ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος,  η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Μαριάννα Σταθοπούλου, ο πρόεδρος της τ.κ. Πύργου Βασίλης Φάμελος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο ειδικός συνεργάτης Δημάρχου Βασίλης Χριστακόπουλος, ο καθηγητής και προσωπικός φίλος της οικογένειας Θεοδωράκη Δημήτρης Κορίζης, ο Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΔ Χρήστος Σούλης,  και η υπεύθυνη της Ομάδας παραδοσιακών σπόρων Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά.

Μετά το τέλος της τελετής, οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν μέχρι το σπίτι που έζησε για έναν χρόνο στον Πύργο ο Μίκης Θεοδωράκης και δημιούργησε τις πρώτες του μελωδίες και κατέθεσαν ένα τριαντάφυλλο με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να επισημαίνει: «Είμαστε στο σπίτι που τόσο αγάπησε ο Μίκης Θεοδωράκης, εδώ όπου συνέθεσε τις πρώτες του μελωδίες.  Ήταν οι πρώτες μεγάλες στιγμές για έναν σπουδαίο άνθρωπο και συνθέτη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, στην άμβλυνση των αντιθέσεων, στο να επέλθει κοινωνική ειρήνη, απαραίτητη για Ελλάδα. Ο Μίκης είναι αθάνατος γιατί έτσι φρόντισε η ιστορία. Αιωνία του η μνήμη….».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ