Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Ρένος Χαραλαμπίδης μιλάει στην «Πρώτη» λίγο πριν την παρουσίαση της ταινίας...

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλάει στην «Πρώτη» λίγο πριν την παρουσίαση της ταινίας του «Η καρδιά του κτήνους» στον Πύργο

«Η νέα γενιά μέσα από τον πολιτισμό και την τέχνη χαρτογραφεί τις ρίζες της…» 

Συνέντευξη στην Άννα Αγγελίδου

Στον Πύργο θα βρεθεί την Τετάρτη ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης στο πλαίσιο της δράσης «Σινεμά ο Σταθμός» όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας του «Η καρδιά του κτήνους». Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε στην «Πρώτη» σε μία mini συνέντευξη, για την παρουσία του στον Πύργο, αλλά και για το λόγο που οι νέοι πρέπει να ασχολούνται με την τέχνη και τον πολιτισμό….

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ρ. Χαραλαμπίδη

Ερ . Την προσεχή Τετάρτη θα βρεθείτε στον Πύργο με αφορμή την προβολή της ταινίας σαςΗ καρδιά του κτήνους” στον χώρο του σταθμού του ΟΣΕ θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια όσον αφορά την δράση “Σινεμά ο Σταθμός” στην οποία μετέχετε;

Απ. Πάντα οι σταθμοί των τρένων για εμένα ήταν πηγή έμπνευσης.

Ως παιδί πήγαινα στο χωριό μου στον Έβρο ταξιδεύοντας 26 ώρες. Η προβολή ταινιών σε έναν σταθμό τρένου δίνει μια σπάνια μαγεία αλλά και μοναδικότητα. Και ίσως μια ποιητική σύνδεση με το παιδί-ταξιδιώτης που υπήρξα.



Ερ . Η Ηλεία είναι ένας νόμος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Κάθε χρόνο πέρα από τα Φεστιβάλ των δήμων, διεξάγεται και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέου. Πόσο σημαντικό θεωρείται ότι είναι και για τη νέα γενιά να ασχολείται με το κομμάτι του πολιτισμού και της τέχνης;

Απ. Η Ηλεία εδώ και πολλά χρόνια έχει αναγνωρισμένη καλλιτεχνική παρουσία.

Ένας νέος πρέπει να νιώθει τυχερός με το να ζει στον νομό γιατί του δίνονται ευκαιρίες επαφής με την πολιτισμό. Η νεα γενιά μέσα απο τον πολιτισμό και την τέχνη χαρτογραφεί τις ρίζες της που είναι απαραίτητες για να ανοίξει τα φτερά της.


Ερ . Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας, στο τι σας ώθησε στο να γίνετε ηθοποιός αλλά και να ασχοληθείτε και με την σκηνοθεσία έργων; Ποιο είναι το μήνυμα το οποίο θα θέλατε να στείλετε στους νέους σήμερα;

Απ. Ωριμάζοντας συνειδητοποιώ ότι έγινα ηθοποιός και σκηνοθέτης για έναν λόγο. Για την ανάγκη μου για επικοινωνία. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους νέους είναι να φροντίσουν να βρουν τον τρόπο να χτίσουν ψυχικές γέφυρες με τους ανθρώπους. Κοντινούς ή μακρινούς. Η ταινία μου « Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ» που θα προβληθεί μιλάει για αυτές τις ψυχικές γέφυρες ανάλαφρα και ελπίζω και στοχαστικά. 

Η καρδιά του κτήνους

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μετέφερε στο σινεμά ένα μυθιστόρημα-σταθμό του Πέτρου Τατσόπουλου.

Οι ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας έχουν κάνει τον Στέφανο να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ως κατώτερούς του. Όταν απολύεται από τον στρατό θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει. Στην πραγματικότητα του ανήκουν μόνο τα χρέη της μητέρας του, που μόλις απεβίωσε και η απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του. Ο Τσακίρης, φίλος από το σχολείο που εξελίχθηκε σε μικροεγκληματία, του προτείνει να ληστέψουν την τράπεζα που δουλεύει ως ταμίας ο Άρης, συνεργός αλλά και πρότυπο του κοινωνικού επαναστάτη στα εφηβικά τους χρόνια και Πυγμαλίων του Στέφανου. Ο ήρωας θα βουτηχτεί στην αγριότητα αλλά και στη μαγεία της πραγματικής ζωής, κάνοντας το υποχρεωτικό ταξίδι προς την ωριμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ