Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπό διάλυση το Νοσοκομείο Πύργου

Υπό διάλυση το Νοσοκομείο Πύργου

Έντονος προβληματισμός ασθενών και εργαζομένων

Παθολογικοί ασθενείς φιλοξενούνται στην Χειρουργική, την Καρδιολογική αλλά και στην Ορθοπεδική Κλινική

Συνολικά πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό της Ν.Μ. Πύργου φεύγουν για τρείς μήνες για την Ν.Μ. Αμαλιάδας

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, καθώς μέρα με την ημέρα τα προβλήματα διογκώνονται. Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Υγείας για παύση του πρώην Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Χρήστου Χριστόπουλου από τα καθήκοντα του, φαίνεται ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου τείνει νε εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» η παθολογική Κλινική την ΝΜ Πύργου είναι ασφυκτικά γεμάτη, ενώ ασθενείς από την παθολογική «φιλοξενούνται» και σε άλλες κλινικές, όπως η Χειρουργική, η Καρδιολογική και από την Τρίτη το πρωί και στην Ορθοπεδική, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια του συνόλου των ασθενών. Την ίδια ώρα παραμένουν τα τεράστια προβλήματα με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να δίνεται κυριολεκτικά «μάχη» για την εξυπηρέτηση των πασχόντων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό φτάνει να ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ να μεταφέρει πέντε (5) συνολικά άτομα από το Νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΜ Πύργου στην ΝΜ Αμαλιάδας για τους επόμενους 3 μήνες, την ίδια στιγμή μάλιστα που το προηγούμενο διάστημα ήταν αδύνατη η λειτουργία της δεύτερης κλινικής covid-19 λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Αντί το νοσοκομείο του Πύργου να ενισχύεται με το απαιτούμενο προσωπικό δυστυχώς όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στην διάλυση του, με ότι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό για τους πάσχοντες – ασθενείς της Ηλείας.

Την ίδια στιγμή η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝ Ηλείας – διοικήτρια Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου ζήτησε την μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από την Ν.Μ. Πύργου προς τη Ν.Μ. Κρεστένων με στόχο την ουσιαστική επαναλειτουργία της, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό καθώς θα σήμαινε την αναστολή λειτουργίας του Πύργου.

Έχουν την ευθύνη

Για την κατάσταση που επικρατεί στις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας την κύρια και αποκλειστική ευθύνη έχει το υπουργείο Υγείας αλλά και η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα, που έχει ήδη επισκεφτεί δύο φορές το Νομό Ηλείας, χωρίς να έχει δώσει λύσεις. Δυστυχώς αυτό το οποίο μπορεί εύκολα κανείς να αντιληφθεί είναι ότι ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους, «παίζουν παιχνίδια» εις βάρος της υγείας των πολιτών της Ηλείας χωρίς κανείς να τους ελέγχει και με το υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» τις εξελίξεις.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ