Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυξημένο ενδιαφέρον για τα σχολικά είδη… πριν χτυπήσει το κουδούνι

Αυξημένο ενδιαφέρον για τα σχολικά είδη… πριν χτυπήσει το κουδούνι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν και φέτος οι καταναλωτές

Της Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Το χέρι στην τσέπη, θα κληθούν να βάλουν σε λίγες ημέρες  οι γονείς για την αγορά σχολικών ειδών καθώς παρατηρούνται αυξήσεις σε αρκετά σχολικά είδη, όπως τετράδια αλλά και φωτοτυπικό χαρτί. Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές θα πρέπει να προμηθευτούν τσάντες, τετράδια, μολύβια και στιλό ενώ θα πρέπει να αγοράσουν και άλλα είδη, ανάλογα με το τι θα τους ζητηθεί από δασκάλους και καθηγητές για τις ανάγκες των μαθημάτων. Το ενδιαφέρον για τα σχολικά είδη έχει ήδη ξεκινήσει κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις μαθητικές σχολικές τσάντες καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη προχωρήσει σε έρευνα αγοράς , ενώ τις επόμενες ημέρες κυρίως από τις 12 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου το αγοραστικό ενδιαφέρον θα κορυφωθεί καθώς οι μαθητές θα λάβουν τις λίστες των αγορών τους.

 Νίκος Ζήρος- Βιβλιοπωλείο Lexis

«Έχει  ξεκινήσει δειλά- δειλά η κίνηση. Το πρώτο που ψάχνουν είναι οι τσάντες, ενώ κάποιοι  αγοράζουν κι όλας. Περιμένουμε μία κλιμάκωση έως και το άνοιγμα των σχολείων και για τις επόμενες 3-4 ημέρες. Οι τιμές των σχολικών ειδών έχουν αυξηθεί κατά 10% περίπου στο 50-60% των σχολικών ειδών, όπως τα τετράδια. Στα ξενόγλωσσα  βιβλία έχουμε κάθε χρόνο αυξήσεις της τάξης του 4-5% από τους ίδιους τους εκδοτικούς οίκους. Η νέα σχολική χρονιά, για τις λίστες του νηπιαγωγείου κυμαίνονται από 40-60€ ανάλογα με το τι ζητά ο εκπαιδευτικός. Το δημοτικό είναι περίπου 30-40€. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο οι αγορές γίνονται σταδιακά συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα».

Σωτήρης Κορκολής- Βιβλιοπωλείο Κορκολής

«Το ενδιαφέρον έχει ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου και μετά, με την σχολική τσάντα, που είναι το πρώτο  που κοιτούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι έχουμε τα πάντα και οι τιμές είναι στο επίπεδο το περσινό. Περιμένουμε κορύφωση της κίνησης με το άνοιγμα των σχολείων με τα είδη τα οποία θα δοθούν με λίστες στους μαθητές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ