Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταT. Αντωνακόπουλος: «Είναι συμμορία, προσπάθησαν να πουλήσουν προστασία»

T. Αντωνακόπουλος: «Είναι συμμορία, προσπάθησαν να πουλήσουν προστασία»

Δείτε βίντεο από την άγρια επίθεση με χαστούκια –  Μηνύσεις από τον πατέρα του θύματος και προσαγωγές – Ορισμένα από τα παιδιά που εκφόβισαν τον ανήλικο έχουν και ποινικό παρελθόν

Για το περιστατικό εκφοβισμού με χαστούκια που δέχθηκε ανήλικος σε κεντρική πλατεία του Πύργου μίλησε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αποκάλυψε πως πίσω από το συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκεται ουσιαστικά συμμορία με κάποια από τα μέλη της να έχουν παρελθόν! Μιλώντας για τη δράση των νεαρών στην περιοχή του Πύργου, έκανε λόγο για συμμορία, ενώ κατήγγειλε ότι τα ίδια άτομα στο παρελθόν προσπάθησαν να «πουλήσουν προστασία» σε μαγαζιά.

Είπε, δε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως ορισμένα από αυτά τα παιδιά έχουν και ποινικό παρελθόν.

Αποκάλυψε ακόμα ότι ίδια άτομα, που έκαναν τον bullying στον ανήλικο, στο παρελθόν είχαν κάψει την έδρα στο σχολείο που πήγαιναν, καθώς και ότι έχουν χτυπήσει κι άλλα παιδιά, «έχουν απειλήσει και με μαχαίρια», είπε, σημειώνοντας πως δεν είναι μια απλή περίπτωση bullying. «Είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση αυτό που κάνουν οι νεαροί», τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Το χρονικό

Στο βίντεο των περίπου 20 δευτερολέπτων, που προέβαλε το Mega, το ανήλικο θύμα αρχικά στέκεται και δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει κι ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω.

Πολύ κοντά και ένα μικρότερο παιδί που την ώρα της επίθεσης, απομακρύνεται. Η λήψη ολοκληρώνεται όταν κάποιοι φωνάζουν στους δράστες μετά από ώρα να σταματήσουν.

Όλα αυτά κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Πύργου, πριν από περίπου 10 ημέρες, με το βίντεο να ανεβαίνει στα social media και αμέσως μετά να αναλύεται καρέ – καρέ από τους αστυνομικούς που ήδη έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες και έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Μηνύσεις από τον πατέρα του θύματος και προσαγωγές

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο πατέρας του παιδιού έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα και μίλησε για αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα μικρά παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου, ο γιος του έχει στοχοποιηθεί. Δέχτηκε επίθεση στις 8 Αυγούστου και άλλη μία την περασμένη Παρασκευή, με τους δράστες να τον απειλούν και να τον προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να τον έχουν στο στόχαστρο.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν πολύ πιθανό οι εικόνες να σχετίζονται με τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου τον περασμένο χειμώνα και τις καταγγελίες που είχαν γίνει τότε για την δράση νεαρών τσιγγάνων.

Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση για την προσαγωγή των νεαρών, έγινε την ώρα που στην εκκλησία βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος, χωρίς να δημιουργηθεί αναστάτωση. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με τις εικόνες βίας να έχουν αναστατώσει ολόκληρη την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ