Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔεξαμενές αερίου σε Πύργο, Πάτρα, Αγρίνιο – Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για 4...

Δεξαμενές αερίου σε Πύργο, Πάτρα, Αγρίνιο – Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για 4 σταθμούς αεριοποίησης στη Δ. Ελλάδα

Για την Πάτρα η ΔΕΔΑ με τους διαγωνισμό που έχει σε ισχύ, ζητά έναν εργολάβο – προμηθευτή για την μελέτη εφαρμογής, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο σταθμών LNG δυναμικότητας 10.000 κ.μ./ώρα έκαστο.

Πέρα από κάθε έλεγχο εξελίσσεται το ράλι της τιμής του φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη, σε επίπεδα που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Παρόλα αυτά, το σχέδιο έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, εξελίσσεται κανονικά, με την ΔΕΔΑ να κάνει ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση των τοπικών δικτύων διανομής, στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα Πατρών, Αγρινίου και Πύργου.

Συγκεκριμένα, αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών, για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία τριών σταθμών αεριοποίησης, που αποτελούν κομβικό τμήμα του έργου και «καρδιά» του συστήματος, που θα τροφοδοτεί με καύσιμο τους τελικούς χρήστες.

Οπως είναι γνωστό, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στην περιοχή από το κέντρο διανομής της Ρεβυθούσας, με ειδικά βυτιοφόρα φορτηγά σε υγροποιημένη μορφή και υπό πολύ μεγάλη πίεση. Για να μετατρέπεται ξανά σε αέριο, θα περνά μέσα από αυτές τις ειδικές εγκαταστάσεις, ώστε να διοχετεύεται στη συνέχεια στο τοπικό δίκτυο και να κατευθύνεται στους τελικούς χρήστες της Δυτικής Ελλάδας.

Για την Πάτρα η ΔΕΔΑ με τους διαγωνισμό που έχει σε ισχύ, ζητά έναν εργολάβο – προμηθευτή για την μελέτη εφαρμογής, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο σταθμών LNG δυναμικότητας 10.000 κ.μ./ώρα έκαστο, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο η πόλη της Πάτρας και η Βιομηχανική της Περιοχή (ΒΙΠΕ).

Κάθε σταθμός θα περιλαμβάνει μία δεξαμενή 100 κ.μ., μία δεξαμενή 150 κ.μ. οκτώ απαεριωτές δυναμικότητας 2.500 κ.μ./ώρα έκαστο, τους απαραίτητους εναλλάκτες και όλα τα παρελκόμενα για την απαραίτητη και εύρυθμη λειτουργία των σταθμών.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας μαζί με τον ΦΠΑ είναι ύψους 4,8 εκατ. ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία την αυριανή ημέρα.

Η ΔΕΔΑ έχει σε ισχύ παρόμοιο διαγωνισμό για δύο ακόμα σταθμούς αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, έναν για την πόλη του Αγρινίου δυναμικότητας 7.000 κ.μ./ώρα και έναν για την πόλη του Πύργου δυναμικότητας 5.000 κ.μ./ώρα.

Ο σταθμός του Αγρινίου θα περιλαμβάνει ακόμα μία δεξαμενή χωρητικότητας 150 κ.μ. και 6 απαεριωτές δυναμικότητας 2500 κ.μ./ώρα και ο σταθμός του Πύργου θα περιλαμβάνει μία δεξαμενή 100 κ.μ. και 4 απαεριωτές δυναμικότητας 2500 κ.μ./ώρα. Και οι δύο σταθμοί θα περιλαμβάνουν τους απαραίτητους εναλλάκτες και όλα τα παρελκόμενα για την απαραίτητη και εύρυθμη λειτουργία τους.

Προϋπολογισμός της προμήθειας μαζί με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 4,5 ευρώ.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ