Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιος διοικεί τα Νοσοκομεία της Ηλείας;

Ποιος διοικεί τα Νοσοκομεία της Ηλείας;

Η 6η ΥΠΕ, το ακέφαλο Γ/Ν Ηλείας, ή η Διοίκηση της Ν.Μ. Αμαλιάδας

«Μπαλάκι» οι ασθενείς ανάμεσα σε Πύργο και Αμαλιάδα λόγω της βλάβης του ακτινοσκοπικού

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Το… σήριαλ με την βλάβη που παρουσίασε το ακτινοσκοπικό μηχάνημα C-arm του Νοσοκομείου Πύργου, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή προγραμματισμένων ορθοπεδικών επεμβάσεων, έληξε χθες. Η εταιρία που έχει αναλάβει την συντήρησή του έφερε το ανταλλακτικό από το εξωτερικό και το μηχάνημα λειτουργεί από χθες στις 11 το πρωί.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε στην χθεσινή επισκευή, οι ασθενείς έγιναν «μπαλάκι του πινγκ πονγκ» ανάμεσα στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, καθώς το Νοσοκομείο Πύργου ζήτησε μεταφορά του αντίστοιχου μηχανήματος από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ η Αμαλιάδα αντιπρότεινε μεταφορά ασθενών και γιατρών! 

Κανείς ωστόσο δεν φαίνεται να έλαβε υπόψη την, από Τετάρτη 17 Αυγούστου, εντολή της 6ης ΥΠΕ, η οποία σύμφωνα με δήλωση του Διοικητή της Γιάννη Καρβέλη στην «ΠΡΩΤΗ», ήταν η μεταφορά του μηχανήματος από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στον Πύργο.

Η τοποθέτηση της Ειρήνης Αγγελάκου

Η «ΠΡΩΤΗ» ζήτησε από την Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ειρήνη Αγγελάκου, την τοποθέτησή της για το… σήριαλ.  Όπως ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ», η κα Αγγελάκου, ενημερώθηκε την Τρίτη από την κα Αναστασίου Βασιλείου, η οποία προσωρινά ασκεί διοίκηση στο Νοσοκομείο Πύργου, πως το εν λόγω μηχάνημα παρουσίασε βλάβη και πως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ορθοπεδικά χειρουργεία και της ζητήθηκε η μεταφορά του μηχανήματος της Αμαλιάδας.

«Είπα στην κα Βασιλείου να ενημερώσει την εταιρία που αναλαμβάνει την επισκευή να επέμβει άμεσα, αλλά μου μετέφερε πως η εταιρία της απάντησε πως αυτές τις ημέρες λόγω Δεκαπενταύγουστου έχουν έλλειψη προσωπικού και δεν θα μπορούσαν να έρθουν άμεσα», τόνισε η κα Αγγελάκου και στη συνέχεια εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» πως το εν λόγω ακτινοσκοπικό «είναι ιδιαίτερα ογκώδες, περίπου δύο τόνους και αποτελείται από δύο μεγάλα μηχανήματα, που απαιτούν ειδικό τεχνικό να το αποσυνδέσει και να το μεταφέρει». Με αυτό το σκεπτικό, η κα Αγγελάκου πρότεινε να μεταφερθούν από τον Πύργο στην Αμαλιάδα οι ασθενείς για να χειρουργηθούν, μαζί με τους απαραίτητους ιατρούς! «Αυτό είναι άλλωστε αυτό που πρότεινε και η κα Γκάγκα για τα χειρουργεία», δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» η Ειρήνη Αγγελάκου.

Σε ερώτηση της «ΠΡΩΤΗΣ» προς την κα Αγγελάκου για το πότε έλαβε εντολή από την 6η ΥΠΕ για την μεταφορά του μηχανήματος από την Αμαλιάδα στον Πύργου, η Αν. Διοικήτρια απάντησε πως ενημερώθηκε χθες το πρωί.

Κάποιος ψεύδεται

Ωστόσο, ο ίδιος ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε δηλώσει στην «ΠΡΩΤΗ» πως από την Τετάρτη είχε δώσει ήδη εντολή για μεταφορά του μηχανήματος.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη βλάβη του ακτινοσκοπικού μηχανήματος  ψηφιακής απεικόνισης-επεξεργασίας  στο Νοσοκομείο του Πύργου. Έχω ήδη δώσει εντολή να μεταφερθεί προσωρινά το μηχάνημα το οποίο υπάρχει στην Αμαλιάδα προς το νοσοκομείο Πύργου προκειμένου να πραγματοποιηθούν χειρουργεία. Σαφώς και το μηχάνημα που υπάρχει στο νοσοκομείο Πύργου θα επισκευαστεί και τότε θα επιστραφεί και το μηχάνημα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας», είχε δηλώσει από την Τετάρτη ο κ. Καρβέλης στην «ΠΡΩΤΗ».

Ένας από τους δύο ψεύδεται.   Και γεννάται το ερώτημα: Ποιός διοικεί, τελικά, τα Νοσοκομεία της Ηλείας;

Η Κυπαρισσία άγονη

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον Νομό Μεσσηνίας, μετά από παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενισχύεται και αναβαθμίζεται η λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα με τροπολογία και νομοθετική ρύθμιση πρόκειται να χαρακτηριστεί η Κυπαρισσία, στην οποία εδρεύει η Ν.Μ., ως άγονη και προβληματική περιοχή Α’ Κατηγορίας λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών και συγκοινωνιακών συνθηκών, με ισχυρά και ελκυστικά, διοικητικά, οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα στους ιατρούς.

Φωτο: nosokomeio

Η δήλωση του Γιάννη Καρβέλη στην «ΠΡΩΤΗ».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ