Κινητοποίηση αυτή την ώρα σταφιδοπαραγωγών στον Πύργο

Απαιτούν τώρα μέτρα προστασίας για να συνεχίσουν την παραγωγή τους

Κατώτερη εγγυημένη τιμή στη σταφίδα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν και να ζήσουν στα χωριά τους, απαιτούν, μεταξύ άλλων, με νέα μαχητική κινητοποίησή τους σταφιδοπαραγωγοί μαύρης – κορινθιακής σταφίδας της Ηλείας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα φανάρια του κόμβου “Αγίου Γεωργίου” στον Πύργο, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

“Εδώ και ένα χρόνο που εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, δεν πληρωνόμαστε την παραγωγή μας για το 2021 βλέπουμε το κράτος και τους μηχανισμούς του ή να σφυρίζουν αδιάφορα ή να είναι απέναντι μας. Από την μια πλευρά έχουμε τις ανατιμήσεις των αγροτικών εφοδίων να είναι καθημερινές και από την άλλη οι τιμές που μας ζητάνε να πουλήσουμε τον κόπο μας και φέτος να είναι εξευτελιστική. Φυσικά από όλο αυτό θησαυρίζουν οι μεγαλέμποροι αφού οι καταναλωτές συνεχίζουν να το αγοράζουν πανάκριβα στα ράφια των Super Market. Με αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε αγρότες αφού δεν μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Το κράτος αντί να μας συμπαρασταθεί, να μας δώσει βοήθεια για να συνεχίσουμε, μας δημιουργεί και άλλα προβλήματα.

Ενώ μας χρωστάει αποζημιώσεις από τις τεράστιες φυσικές καταστροφές, βλέπουμε ότι η κοροϊδία από την πλευρά της Κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων τους πάει σύννεφο. Μιλάνε για παροχές στους αγρότες, αποζημιώσεις, επιδότησης, έργα υποδομών κ.α. μέσα από τις εφημερίδες και τα site και το μόνο που βλέπουμε είναι να μας κόβουν το ρεύμα, το νερό και να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα φάρμακα και το φαΐ μας για να ζήσουμε”, τονίζει στο κάλεσμά της η ΟΑΣΗ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα, ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος και όχι η σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ