Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε απόφαση των διοικητών της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν. Ηλείας: Από...

Με απόφαση των διοικητών της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν. Ηλείας: Από την 1η Αυγούστου λειτουργεί εκ νέου το τμήμα μεταγγίσεων στη Ν.Μ. Αμαλιάδας

Από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου ξεκινά η λειτουργία της μονάδας θαλασσαιμίας μετά από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας προς τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας Χρήστο Χριστόπουλο. Μετά από συνεννόηση του διοικητή του ΓΝ Ηλείας με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη το αίτημα έγινε αποδεκτό. Όπως επεσήμανε χθες ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας επαναλειτουργεί η μονάδα μεταγγίσεων καθώς στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών «Μετά από συνεννόηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ έγινε δεκτός το αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου  θαλασσαιμικών καθώς θεωρούμε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται για μικρά πράγματα από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να διευκολύνεται η  ζωή τους και να εκμηδενίζονται οι αποστάσεις. Θα μπορούν λοιπόν από την 1η Αυγούστου να πηγαίνουν στη Ν.Μ. Αμαλιάδας για να κάνουν μετάγγιση. Η αιμοδοσία της Αμαλιάδας είναι ένα από τα τμήματα που λειτουργεί άψογα και μπορεί να  εξυπηρετεί τους ανθρώπους με θαλασσαιμία και κατά αυτό τον τρόπο θα συμβάλουμε και εμείς στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Ηλείας. Επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας θα είναι η κα. Φεκετέα- παιδίατρος ως εκ του νόμου και δύο νοσηλεύτριες που συνεργάζονται και θα κάνουν τη νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών εκεί όταν χρειάζεται».

Ερωτηθείς για τις πιέσεις που δέχεται αλλά και θα συνεχίσει να δέχεται εν μέσω θέρους η Ν.Μ. Πύργου- λόγω των επισκεπτών που θα φτάσουν στο Νομό- ο διοικητής του Γ.Ν Ηλείας Χρ. Χριστόπουλος σημείωσε: «Η Ν.Μ. Πύργου αντιμετωπίζει και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ζητήματα λόγω της υποστελέχωσης και όσο αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό και όσο αφορά το ιατρικό προσωπικό. Με την συναίνεση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου γίνονται προσπάθειες να προσελκύσουμε κυρίως ιατρικό προσωπικό στη Ν.Μ. Πύργου  και ευελπιστούμε ότι θα το λύσουμε το πρόβλημα- εάν παρουσιαστεί γιατρός. Όμως οι προσπάθειες είναι συνεχείς και εμείς οφείλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με αυτά τα οποία έχουμε εκ των ενόντων δηλαδή. Αυτό βέβαια δημιουργεί καταπόνηση του προσωπικού και των εργαζομένων αλλά υγεία είναι αναντικατάστατη και δεν μπορούμε να παίζουμε στις πλάτες του κόσμου. Επομένως εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει με όσους έχουμε έως ότου ενισχυθούμε. Βέβαια η απροθυμία των γιατρών είναι αυτή η οποία δεν μας επιτρέπει  να στελεχώσουμε το νοσοκομείο. Από την 6η ΥΠΕ και από το υπουργείου έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση, για προσέλευση γιατρών Οι ειδικότητες που λείπουν είναι γνωστές. Λείπουν παθολόγοι που είναι η κυριότερη ειδικότητα ενός νοσοκομείου, λείπουν εντατικολόγοι και αναισθησιολόγοι. Θέλω να το τονίσω ωστόσο ότι δεν αποτελεί αμέλεια του υπουργείου υγείας απλά δεν υπάρχουν γιατροί να προσέλθουν».

Τόση η Ν.Μ. Πύργου όσο και η Ν.Μ. Κρεστένων τέθηκαν σε ετοιμότητα από την πρώτη κι όλας στιγμή που ξέσπασε φωτιά στην Κρέστενα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Όπως επεσήμανε ο Χρ. Χριστόπουλος στον Πύργο κλίθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν είχαν υπηρεσία να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, ενώ πέρα από ένα περιστατικό όπου παρουσιάστηκε δύσπνοια και αρχικά αντιμετωπίστηκε στη Κρέστενα και στη συνέχεια μετέβη στο Πύργο, η Ν.Μ. Πύργου κλήθηκε να φιλοξενήσει και τρείς ηλικιωμένους για τους οποίους είχε δοθεί εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους. οι ηλικιωμένοι μάλιστα επέστρεψαν στις οικείες τους τη Δευτέρα και αφού ο κίνδυνος είχε απομακρυνθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ