Κόλαση πυρός στην Κρέστενα

503

Μαίνεται το πύρινο μαίτωπο στην Κρέστενα. Πυροσβεστική, τοπικές Αρχές και εθελοντές δίνουν τιτάνια «μάχη» για να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Οι τεράστιες φλόγες κατακαίουν ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους ενώ πυκνοί καπνοί έχουν πνίξει την ευρύτερη περιοχή.

Η πυρκαγιά «καταπίνει» το πράσινο που αναγεννήθηκε μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 αλλά και ό,τι είχε απομείνει, προκαλώντας τεράστια θλίψη.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ξύπνησαν οδυνηρές μνήμες από το 2007, όταν οι πυρκαγιές άφησαν πίσω τους 49 νεκρούς.

Παρότι η επιχείρηση πυρόσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πλήρες μέγεθος της καταστροφής, τοπικοί φορείς αναφέρουν πως στα Κρέστενα έχουν καταστραφεί σπίτια και περιουσίες.

Η πόλη, όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Καρνάρος στο OPEN χθες, περικυκλώθηκε από τις φλόγες, όπως ακριβώς συνέβη και το 2007.

Λίγο μετά τις 18:00 στάλθηκε μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112 σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές ΚρέστεναΦρίξαΜακρίσια και Σκιλλουντία ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ αργότερα ακολούθησε η εντολή για εκκένωση των οικισμών ΚρέστενωνΣκιλλουντίας και Γρύλλου.

Επίσης, εκκενώθηκε η κατασκήνωση της Φρίξας και τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Καλυβάκια.Για «εγκληματική ενέργεια» έκανε λόγο ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.

Στο μέτωπο επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστεςυδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.