Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυναγερμός στο γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» Πύργου: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο ωφελούμενοι

Συναγερμός στο γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» Πύργου: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο ωφελούμενοι

100% πληρότητα παρουσιάζει η μονάδα νοσηλείας covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου

Ανησυχία προκαλούν τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ηλεία. Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στο γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος» καθώς θετική στον κορωνοϊό, βρέθηκε μία εκ των εργαζομένων στο ίδρυμα, ενώ όπως διαπιστώθηκε θετικοί είναι και δύο εκ των τροφίμων του ιδρύματος.

Η «Πρώτη» επικοινώνησε με τον διοικητή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας Νίκο Σταθακόπουλο, ο οποίος επεσήμανε: «Υπήρξε μία υπάλληλος στην οποία έγινε τεστ και βρέθηκε θετική. Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε ιχνηλάτιση προς τους ωφελούμενους του ιδρύματος μέσω του ΕΟΔΥ, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν και δύο ακόμα θετικά κρούσματα. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφάλειας τα οποία προβλέπονται από το νόμο και ήδη έχουμε επικοινωνήσει προκειμένου να γίνει απολύμανση όλων των χώρων του ιδρύματος. Τα τεστ στους ωφελούμενους αναμένεται να επαναληφθούν στους ωφελούμενους του ιδρύματος. Τόσο στην δομή του Πύργου όσο και στην δομή των Λεχαινών, είμαστε σε επαγρύπνηση και πραγματοποιούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και προσπαθούμε να έχουμε μία ελεγχόμενη κατάσταση σε όλες τις δομές –και αυτός είναι και ο λόγος που οι εργαζόμενοι σε αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές δομές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς ακόμα και τώρα συνεχίζουμε να τηρούμε την ΚΥΑ και δεν επιτρέπουμε επισκεπτήρια. Ωστόσο αυτή τη φορά ο κορωνοϊός «τρύπωσε» από εργαζόμενη και δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τις συνέπειες».

Γέμισε η κλινική

Την στιγμή που ο κορωνοϊός εν μέσω θέρους καλπάζει στην Ηλεία, η μία κλινική νοσηλείας covid-19 που συνεχίζει να λειτουργεί στο Νοσοκομείο Πύργου, παρουσιάζει πληρότητα 100%. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η λειτουργία της δεύτερης κλινικής που λειτουργούσε κατά την διάρκεια του χειμώνα, θεωρείται πρακτικά αδύνατη, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι οι βαριά νοσούντες ασθενείς που χρίζουν νοσηλείας θα παραπέμπονται σε νοσοκομεία όμορων Νομών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 11  – 17 Ιουλίου στην Ηλεία υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κατά 14% με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να αγγίζει τα 1420.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ