Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματικές ώρες για το Ντράφι – Μπήκαν στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

383

Δραματικές είναι οι ώρες στο Ντράφι καθώς η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 18:00 το απόγευμα είναι πραγματικά εκτός ελέγχου. Όπως μετέδωσε το OPEN στις 19:30 οι φλόγες έχουν φτάσει ήδη στα πρώτα σπίτια, στα οποία καταγράφονται μεγάλες καταστροφές ενώ Έλληνες και Ρουμάνοι πυροσβέστες επιχειρούν να σώσουν ότι μπορούν. Η Πυροσβεστική γνωρίζει μέχρι στιγμής ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες ζημιές σε τέσσερα σπίτια.

Ακόμα δεν είναι σαφές το μέγεθος της καταστροφής. Οι κάτοικοι των σπιτιών αυτών είχαν ειδοποιηθεί για να εγκαταλείψουν το σημείο μέσω του μηνύματος 112, όμως κάποιοι από αυτούς έχουν όμως παραμείνει στο σημείο προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους με κουβάδες και λάστιχα. Από την Πυροσβεστική εκτιμούν ότι οι υλικές ζημιές στην περιοχή είναι πολύ περισσότερες.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις στης Πυροσβεστικής στην Αττική, ενώ οι άνεμοι είναι τόσο θυελλώδεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει προς τα ποια κατεύθυνση και με ποια ταχύτητα θα εξελιχθεί η πυρκαγιά τις επόμενες ώρες.

Όπως μετέδωσε η Γεωργία Λαγού, που βρίσκεται στο σημείο με το συνεργείο του OPEN, το μέτωπο έχει ξεφύγει λόγο των ανέμων, ενώ οι φλόγες είναι μία ανάσα από τις κατοικίες. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μίλησε για την οδό Αχαιών η οποία αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για τα πυροσβεστικά οχήματα πριν η φωτιά φτάσει στα σπίτια. Δείτε live εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς όπως το μεταδίδει το OPEN TV.

Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Καναντέρ από Ελευσίνα και 2 Καναντέρ από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα Ε/Π και ενισχύονται με άλλα Ελικόπτερα απ’ την περιφέρεια. Το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» είναι και αυτό σε ετοιμότητα για να εκκενωθεί και αυτό αν χρειαστεί.Οι συνθήκες όσο περνά η ώρα γίνονται ακόμα δυσκολότερες στο πύρινο μέτωπο. Οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί που οι πυροσβέστες δεν έχουν καμία ορατότητα ακόμα και λίγα μέτρα από το σημείο που βρίσκονται, ενώ φοβούνται μήπως οι φλόγες τους κυκλώσουν. Ο δημοσιογράφος του OPEN Γιάννης Ρήγος εντόπισε ένα άτομο να έχει παραμείνει στο μπαλκόνι του παρά την εντολή εκκένωσης και να προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες, οι Αρχές κινήθηκαν προς εκείνον και τελικά έφυγε από το σημείο. 

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. Μάλιστα λίγο νωρίτερα εστάλη το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στις γύρω περιοχές για να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών που θα ακολουθήσουν

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυτή την ώρα έχει να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα δύο πύρινα μέτωπα. Ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη

ΠΗΓΗ: ethnos.gr – OPEN