Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως κρίνουν την συμφωνία τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα οι Πρόεδροι των...

Πως κρίνουν την συμφωνία τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εστίασης

Πρώτο βήμα θετικό, αλλά θα αποφασίσουν οι επαγγελματίες μετά από ενημέρωση

Ως θετικό πρώτο βήμα αποτιμούν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εστίασης Πύργου και Αμαλιάδας την συμφωνία τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα με τον Ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων GEA που έφερε το Επιμελητήριο Ηλείας μέσω του Τάσου Καρνάρου. Ωστόσο όπως τονίζουν στην «ΠΡΩΤΗ», θα πρέπει να ενυπάρξει πρώτα πλήρη ενημέρωση των μελών των Συλλόγων ώστε να αποφασίσει ο κάθε επιχειρηματίας τι τον συμφέρει και τι όχι.

Νίκος Τζαμαλής, Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Πύργου

«Σαν πρώτο βήμα κρίνεται θετικό. Η συμφωνία από εκεί και πέρα θα γίνει γνωστή αναλυτικά στα μέλη μας μέσω ημερίδας που θα οργανώσουμε μαζί με το Επιμελητήριο προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες τι θα πράξουν. Θα πρέπει να τονίσω όμως πως βασικό αίτημα του κλάδου μας είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορά συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων και να σταματήσει αυτή η πολυδιάσπαση που φέρνει τα καταστήματα σε αδιέξοδο».

Βασίλης Νιπεργιάλης, Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Αμαλιάδας

«Η συμφωνία είναι σε καλό δρόμο, ωστόσο ως σύλλογος οφείλουμε να ενημερώσουμε αναλυτικά τα μέλη μας σε ημερίδα που θα πραγματοποιήσουμε παρουσία του Επιμελητηρίου και από εκεί και πέρα ο κάθε επαγγελματίας θα πάρει τις δικές του αποφάσεις».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ